Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5. Hastalik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81012
Tarih: 01 Ağu 2025 Saat 14:17


Konu: 5. Hastalik
Mesajı Yazan: Aybükeberk
Konu: 5. Hastalik
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2024 Saat 11:06
Hocam kızım krese gidiyor alti yaşında. Salı günü vücudunda döküntü başladı. Kolları kırmızı oldu. Diğer arkadaşlarına rahatsızlandı. Doktorlar 5.hastalik demisler. Benim kiziminda bademcikleri şişmiş üzeri minik minik şişlikler mevcut. Bogaz kültürü verdim. Üreme olmadı. Üzerinden dört gün geçti şimdi ateslenmeye başladı. Aşırı istahsiz. Normalde ates sonrası döküntü olmuyor mu ? Sınıfın yarısına antibiyotik vermişler. Bizim doktor bize vermedi. Şimdi ateşin yükselmesi başka enfeksiyon demek mi oluyor ? Oğlumda aynı hastalığa kapıldı. Onun üç gün atesi oldu . Sonra el üstünde nokta nokta döküntüsu oldu. Bir yaşında sürekli agliyor. İştahı yok. Bademcikleri sis ve burnu akıyor. Bende onlarda epey yorulduk. Pazar günü bir hafta olacak. Kızımı tekrar doktora muyene ettirmeli miyim ? Ben ne yapmalıyım? 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2024 Saat 13:00
Dünyada bir tek Türk doktorları; 5.Hastalığa antibiyotik verecek kadar ahmaktırlar! 

Boğaz kültürü ASLA "steril" kalmaz!! 
Doğrusu: "Patojen bakteri üremedi" olacak. 
Virus hastalıklarının en hafifi 1 hafta hastalık yapar. Ortalama: 2-3 hafta yapar.
Nadiren çok uzun süreli hastalık yapanlar da vardır. 
Türkiye'de Tıp Fakültelerinde Gripler ve virüsler anlatılmaz.. Anlatabilecek hoca bile yoktur! 
O yüzden Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler ve tamamına eskiden Astım derlerdi, şimdi "zatürre 
başlangıcı" diyorlar! Böyle abuk- subuk yorum yapmaları da bu yüzden. 



Mesajı Yazan: Aybükeberk
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2024 Saat 13:16
Hocam ben zaten güvenmiyorum doktorlara. Instegramda zavallı annelere sizi ve kitabınızı tavsiye edip sizi etiketliyorum. Sorum besinci hastalıkta ateşten önce döküntü olur mu ? İki gün önce disarda güneşte gezdi ve yanıyorum dedi kolları tamamen kızardı. İki günde geçti ve atesi yükseldi. Tablonun tam tersi olması gerekmiyor muydu ? Yanında öksürükte başladı. Kızım sarisin ve mavi gözlü. Rengi koyulasti. Virutik olduğuna eminim. Ağızda koku ve dilde pas yok. Dili harita dil şeklinde. Arkadaşları tam tersi şekilde hasta oldu. Ateş ve döküntü. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2024 Saat 17:48
Döküntüden evvel ateş olmuştur.
Döküntüden sonra ateş olması; vücudun direncinin bir şekilde düşmesi olabilir. 


Mesajı Yazan: Aybükeberk
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2024 Saat 18:04
Peki hocam tesekkur ederim 


Mesajı Yazan: Aybükeberk
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2024 Saat 19:45
Hocam oğlumda aynı virüsü kaptı. Alti gün oldu. Sag burnu koyu yeşil akıntısı ve arada balgamli oksurugu oluyor. Yaklaşık bir kilo vermiş bu süreçte. Emmek dahi istemiyordu bende bir ölçek sipraktin verdim. Burnu böyle koyu akarken vermemem gerekirdi verdim. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. İlaçtan yarım saat sonra yemeği iştahla yedi.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2024 Saat 09:12
Etkili oldu ise, verebilirsiniz. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat