SOLUNUM SAYISI NEDEN ARTAR
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81019
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 15:49
Konu: SOLUNUM SAYISI NEDEN ARTAR
Mesajı Yazan: f.meral
Konu: SOLUNUM SAYISI NEDEN ARTAR
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2024 Saat 14:22
Hocam selamlar ,iyi bayramlar dilerim Hocam 12 yaşında kızım 6 gündür ateş halsizlik var ,sürekli yatıyor iştahı az ,3 gündür solunum sayısı hızlandı öksürük başladı ,ilk zamanlar 60 a yakındı iki gündür 40-50 arasında ,tahlil yaptıdım 2 gün önce wbc si düşük , doktor serum yazdı prednol içeren ,akciğer grafisi ,ventolin pulmikort anlayacağınız ne varsa yazdı hiç birini yaptırmadım ,tahlil verip kaçtım, hocam merak ettiğim solunum sayısı ateş olduğunda artıyor ateşsizkende olması vücut savunmasının devam etmesi midir ?ne kadar sürmesi normal ?ilk kez solunum hızlanmasıyla karşılaşıyorum tırnak diplerinde dudağında hafif bi morarma var, fotoğraf başarabilirsem paylaşcam ,ballı limon veriyorum sıcak buhar solutuyorum, hocam emekleriniz için çok teşekkür ederiz 8 yıldır sizi takip ediyorum ,bu kızımda hastanelerden küçükken baya kazık yemiştik sürekli hava alıyordu çok antibiyotik kullandık
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2024 Saat 18:41
Hocam 6-7 yaşına kadar her hastalıkta ventolin pulmicort ile tedavi ediyorlardı ama 7 yaşından sonra hiç nefes daralması olmadı şu anda da yok sadece halsiz ve hızlı solunum öksürük var ,hocam sormak istediğim solunum sayısı artışı eskiden yediğimiz kazıklardan olabilir mi (astım tedavileri ,gereksiz antibiyotikler...)
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2024 Saat 19:59
Daha evvelce kullandığınız ilaçların bir etkileri kalmaz da; oluşmuş olan "doku harabiyeti" devam edebilir. Ara ara sıcak buhar uygulayın. Başucuna 2 damla ColdMix damlatın. WBC'nin düşük olması; antibiyotik gerekmediğini, hadisenin viral olduğunu gösterir.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2024 Saat 20:05
çok teşekkür ederim hocam öngörünüz kaç gün daha sürer acaba ?6 gündür hep yatıyor ,hocam
|
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2024 Saat 09:08
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2024 Saat 21:11
Hocam çok sağolun eski maillerinize bolca baktım son günlerde maşaAllah bıkmadan usanmadan cevaplamışsınız çoğu aynı so ruları bile ,hocam kızım bugün sabah biraz rahattı, oturdu ,kahvaltı yapabildi ama akşama doğru tekrar solunum sayısı arttı ,boğazına sanki bişey yapışmış atamıyor ,boğazındaki mikrop ciğere inmesin diye de sanki bronşlar daralıyor solunum sayısı artıyor gibi düşündüm bilmem doğru mu, cold mix ,sıcak buhar ,ballı limon hariç başka bir tavsiyeniz olur mu bu arada tırnak diplerini hafif mor baş parmak dipleri bariz mor dudak kenearları çok hafif mor ,ateş yok
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2024 Saat 01:05
Hocam lütfen cevap, ağlıyor artık öksürmek istemiyorum diye nefes alırkende verirken de bi hırıltısı vs yok sadece hızlı nefesi "anne ciğerimde bişey yok boğazım da " diyor ama atamıyor çok yoruldu bugün hastalık başlayalı tam 7 gün bitti
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2024 Saat 08:51
Bilemiyorum, bir gösterin.
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2024 Saat 23:17
Bugün biraz daha keyifliydi götürmedim doktora hastaneye hocam bayramda olunca daha beter , hazır iyileşen çocuğu ordan oraya yorup mahvedecekler ,biraz daha maillerinize baktım götürenler ancak daha fazla sıkıntı bulmuşlar, nasılsa wbc düşük çıktı inşallah iyileşir solunum sayısı hala 40-50 arası öksürük var ama bişeyler yiyebiliyor çok şükür bugün yüzü de gülmeye başladı daha çok oturdu hep yatmadı ,sizin vesilenizle atlatıcaz inşallah hocam bir mailinizde kendisi atlatırsa bağışıklığı iyi olur yazmışsınız ,bu hastalık yorucu oldu ama inşallah sonrası için iyi bir yatırım olmuştur,hocam wbc tekrar baktırmama gerek var mı bir kere düşük çıktıysa bir süre sonra wbc artabilir mi yani bakteriyele dönebilir mi ?
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2024 Saat 10:19
Tekrar ateş yükselirse, o zaman baktırın. Her şey olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2024 Saat 01:22
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun hiç karşılıksız yardımcı oluyorsunuz 💕hocam dün ve bugün solunum sayımız düştü çok şükür 30 civarı ,öksürük devam ediyor ama azaldı ,halsiz biraz hala ama olacak sanırım o kadar solunum iyice rahatlayana kadar,bugün iştahı da biraz daha açıldı çok şükür🤲 hocam sizinle 8 yıldır ve şu son hastalıkla iyice anladım ki Allah muazzam bir sistem yaratmış ama biz durmadan burnumuzu sokuyoruz "ateşi düşürelim ,solunum sayısını azaltalım, öksürtmeyelim vs"sonra al başına belayı...hocam ben hemşireyim 12 yıl önce istifa ettim çalışmaya ihtiyacım olmadığı için çok şükrediyorum ki bu ticarethanelere hizmet etmemişim ...hocam bizim sitede kapalı havuz var çocuklar sık hastalanıyor duyduk ki ayarsız klor atıyorlarmış , yönetici kafasına göre atıyormuş hocam bu da çocukların iyot dengesini bozup hasta edebilir mi ?
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2024 Saat 09:06
" ayarsız klor atıyorlarmış " Dünya'da eyleme geçen cehalet kadar tehlikeli bir durum yoktur! Havuz suyu analizi yapan ve herkesin (yöneticinizin bile) kullanabileceği analiz cihazları var! Aynen idrar tahlili yapar gibi yapılıyor. 1- Hayır, İyot dengesi ile hiçbir bağlantısı yok. 2- Hayır, sık hastalık sebebi de değildir. 3- Fazla Klor(Chlorine); göz ve deri tahrişi, saçlarda hasara yol açar. Mayoların mutlaka havuz sonrası durulananması şarttır. Astım hastalarında astım krizi başlatabilir. 4- Klorlama yapıldıktan 2-3 saat sonra girilmesinde bir sakınca yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2024 Saat 01:27
Hocam sizden cevap geldi mi çok mutlu oluyorum,uzattım kusuruma bakmayın biraz da benden sonra birileri aynı şeyleri yaşar da bi faydamız olur mu diye yazıyorum ,çok şükür bugün solunum sayımız 25 lere düştü dışarı çıkabildik ,öksürük seyrekleşti( ballı limon ,cold mix ,sıcak buhar harici bişey yapmadık) Allah ne muradınız varsa versin 🤲...Hocam son bi soru sormak istiyorum merakımdan ,hocam solunum sayısı arttıysa büyük ihtimalle virüsten artar veya aynı hastalıkta kimi çocukta artar kimi çocukta artmaz veya atıyorum zatürre de artar...gibi bir bilgilendirme yapmanız mümkün mü ?
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2024 Saat 09:47
Solunum sayisi pek cok nedenlerle artar: 1- Zaturrelerde artar. Bunlar bakteriel veya viral olabilirler. 2- Atesli hastalarda artar. 3- Bazi kalp hastaliklarinda (ates yoktur) artar. 4- Akcigerlerde enfeksiyon harici, yapi bozukluklarinda artar. 5- Asiri hareket veya kosma sonucu artar. 6- Bazi sinirsel durumlarda artar 7- Seker komasinda artar (Kussmaul solunumu) 8- Bazi beyin hasarlarinda artar (Cheyne Stokes solunumu) Burada tekrarlayan hizli nefes almayi yavas nefes almalar takip eder.
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2024 Saat 12:27
çok sağolun hocam💕 ,kızım iyileşti çok şükür hafif öksürük var o kadar ,Allah size sağlıklı uzun ömürler versin inşallah🤲 Allah a emanet olun hocam 🌷
|
|