Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gebelik şekerime bakabilir misiniz Kadir Hocam

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81024
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 16:53

Konu: Gebelik şekerime bakabilir misiniz Kadir Hocam
Mesajı Yazan: alaaddin
Konu: Gebelik şekerime bakabilir misiniz Kadir Hocam
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2024 Saat 19:22
Kadir hocam ailemizin merhabalar, ailemizin doktoru olarak acaba dedim gebelik şekeri ile ilgili bir şey sorulmuş mudur diye baktığımda cevaplarınızı gördüğümde çok sevindim çünkü artık doğru bilgi alabileceğimi biliyordum. 27 haftalık hamileyken doktorum glikoz yüklemesi yapalım dedi gerek yok benim şekerim yok dedim, ailede var mı dedi yok dedim ayrıca o hafta iseyeceğini bildiğim için kan ve idrar da şekere bakılmasını istedim sağlık ocağında normal çıktığını bildiğim için kararlıydım. Zorlamadı sadece üç gün üç kere aç tok şekerine parmak ölçüm aletiyle bakmamı ve sonuçları mesaj atmamı istedi. Öyle yaptım biraz şekerimin yüksek olduğunu dahiliyeye gitmem gerektiğini söyledi, ben de gitmedim yediğime dikkat ederim dedim ama mesajları görünce size de bir danışmak istedim. Size sonuçları yazıp cevabınızı bekleyeceğim, şimdiden teşekkürler ve sağlıklı bir ömür dilerim sizlere 
1. Gün sabah aç 83
Sabah tok 160
Akşam aç 86
Akşam tok 146
2. Gün sabah aç 91
Sabah tok 115
Akşam aç 86
Akşam tok 149
3. Gün sabah aç 97
Sabah tok 106
Akşam aç 86
Akşam tok 144
Bu sonuçlar için dahiliyeye gitmeme ya da korkmama gerek var mı, 160 çıktığında dondurma yemiştim büyük ihtimalle ondan yüksek çıktığını düşünüyorum. Yediğimie dikkat etsem yeterli mi, sanırım ayrıca mesajlardan birine sonrasında şeker hastası olursunuz şuan bir sıkıntı yok ama demişsiniz, bende de öyle bir şüphe var mı hocam, tekrar teşekkürler, saygılarımla…

Cevaplar:
Mesajı Yazan: alaaddin
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2024 Saat 19:26
Yazmayı unutmuşum hocam bebeğin kilosu 26. Haftada 800, 27. Haftada 930 olduğu için şüphelendi biraz, alanınız değil ama bilgi sahibiyseniz ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2024 Saat 21:53
Şeker ile HİÇ alakası YOK! 
Aklı sıra, bulanık suda balık avlıyacak! Oltaya ne takılırsa! 
Yeteri kadar UZUN yaşarlarsa, herkes zamanla şeker hastası olur! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat