Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tükürük ile ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81122
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 01:28

Konu: Tükürük ile ilgili
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Tükürük ile ilgili
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2024 Saat 14:33
Hocam merhaba oğlum 9 yaşında normal boy ve kiloda. Oğlumun tükürüğün de kötü bı koku var. Yanında konuşurken felan hissediyorum. Kardeşi var onda yok mesela. Ağız çevresi felan da çok sık yara olur. Bu koku neden olabilir acaba dişlerini felan da fırçalar. Tukrugunun koktuğunu da şöyle anladım tukrugunun değdiği yerde de koku oluyor o zaman tukrugu koktuğunu anladım. Tırnağını ağzına alır eli kokar mesela. Bazen rahatsız edici oluyor hocam ondan sormak istedim. Okul çocuğu okulda farkeder arkadaşları sorun yaşar diye tedirgin oldum açıkçası. Kalıcı bir şey mi gecici mi 

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2024 Saat 20:41
Diş etindeki bir abse(?) nin kokusu tükrüğe geçiyor olabilir, Bir Diş hekimi görsün.

Mesajı Yazan: kzykzy
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2024 Saat 23:54
Oğlumun burnunda sürekli mukoza oluşuyor ve bir gün içinde burnu nefes alirken tıkalı hissi vererek hafif ötmeye başlıyor hergun burnunu temizlesede o burun sık sık tıkanıyor. Ve ağzını kullanıyor nefes almak için. Çoğunlukla. Diş hekimindeydik tukurunugun koktuğunu ona sormuştum oda dediki ağzını kullandığını farkettim nefes almak için eğer gecede ağzı açık uyuyorsa bu şekilde ondan olabilir dedi. Burun kemiği dar görünüyor ondan mukoza sık burnunu tıkıyor olabilir dedi. Daha önce KBB ye götürdüm çocuğun burnuna hortum atip kamera ile bakmak isteyen Dr burnunu kanattı çocuğun bakamadida. Öylece muayene yarım kaldı. Şimdi napacagimizi bilemiyorum 

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2024 Saat 10:21
Burun deliğini birini kapatıp, öbürü ile nefes alıp verebiliyormu, ona bakın. Sonra da öbürünü deneyin.
Bazen; Coanal atrezi" denilen bir durum olabiliyor. Burun boşluğunun arkasında bir perde olabiliyor! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat