Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diken batması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81216
Tarih: 03 Eki 2025 Saat 22:28

Konu: Diken batması
Mesajı Yazan: murat193
Konu: Diken batması
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2024 Saat 20:42
Hocam merhaba, bugün 8 yaşındaki oğlumun ayağına parkta yürürken diken battı. Elimle ben dikeni çıkardım ama çok feci şekilde ortalığı birbirine 5-6 saat oldu, dururken herhangi bir sıkıntısı yok ama yürürken zorlanıyor, dikenin battığı yere dokununca acıyor ama herhangi bir şişlik kızarıklık falan yok. Ne önerirsiniz. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2024 Saat 21:34
1- Kolonya veya Batticon sürdünüz mü? Sürmediniz ise hemen sürün.
2- Çıkardığınız dikeni kontrol ettiniz mi? Tamamı çıkmış mı idi?

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2024 Saat 21:39
Hocam eve gelince kolonya sürdüm. Dikenin hepsini çıkardığımı sanıyorum ama az önce yine kontrol ettim. Batan kısmın üst tarafına dokununca da acidigini söylüyor, bastırınca bağırıyor. Çok hafif kızarmış ve çok hafif şiş gibi diğerine göre 

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2024 Saat 21:48
Bir gösterin dikenin ucu kalmış olabilir. 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2024 Saat 00:08
Hocam götürdük, röntgen çektiler, içerde birşey kalmamış ama enfeksiyon kapmış ondan dolayı bu kadar acıyor dedi. Dolven ve augmentin yazdı. Augmentin yokmuş klamoks verdi eczacı. Bunları kullanalım mı. Kendi kendine geçme durumu olur mu 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2024 Saat 09:06
Diken, madeni bir cisim değil ki, Röntgende gözüksün!! 
Enfeksiyon kaptı ise; acıyan bölge şiş ve kızarık olur. Öyle ise kullanın. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 00:36
Hocam bugün oğlumuzun ayağında ağrı acı gibi bir durum yok, yürüyüşü falan da normal, sabah kalktığında elimizle bastırınca biraz acıdığını söylüyordu akşama o acı da kalmadı. Ama dikenin battığı kısmın üst tarafı bugün morarmış. Antibiyotiğe bugün başladık, kac gün devam edelim ya da devam edelim mi. Bir de içinde dikenin parçasının kalmadığından nasıl emin oluruz. İçinde kaldıysa muhakkak sıkıntı vermeye devam mı ederdi. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 09:25
Parça kalsa idi, abseleşme başlar ve ağrı daha da artardı.
Antibiyotik bile gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 09:38
Antibiyotiği kesiyoruz o zaman hocam. Eski mesajlardan da hatırladığım kadarıyla başlayınca muhakkak bir hafta boyunca şişe bitirilecek diye bir kural olmadığını söylemiştiniz 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 11:04
Öyle. Ateş düştüğünde kesebilirsiniz.  Verem, Tifo gibi istisnai hastalıklar hariç. 
Ayrıca da, sizin durumunuzda ZATEN gerek yokmuş! 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 12:04
Hocam bugün kendini halsiz hissettiğini söylüyor. Ağrım falan yok ama biraz halsizim diyor. Diken batali iki gün oldu ayak iyiye gidiyor ama Allah korusun dikende bir sıkıntı olup da vücuda sonradan yavaş yavaş bir sıkıntı vermesi mümkün mü. Bir de biz çocuğumuza sizin sayenizde neredeyse yıllardır hiç antibiyotik vermedik. Antibiyotiğe karşı vücudun verdiği bir tepki falan olabilir mi. Henüz İshali falan yok ama klamoksun alerjik bir etkisi mi acaba diye düşündüm. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 14:46
Hocam bir kaç saat uyudu ama çok daha kötü oldum diyor, bacaklarinin kollarının falan ağrıdigini söylüyor, bayağı kötü. Bugün sabah birden başladı, diken batali 48 saat falan oldu. Allah korusun tetanoz tehlikesi falan aklıma geldi. Normal grip gibi falan bir durum yokken ortaya çıkmış bir durum. Çocuk 8 yaşında. Aşı falan gerekir mi, ne önerirsiniz 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 15:22
Bu arada hocam birkaç saattir ateşi de çıktı, 38,5 civarında ateşi var. Uyurken solunum sayısını da kontrol ettim, dakikada 30 civarı 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 15:35
Dili pembe ise, Grip geçiriyor demektir.
Pas tabakası ile kaplı ise; antibiyotiğe devam etsin. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 15:37
Hocam dili pembe, tetanozla ilgili bir tehlike yoktur değil mi 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2024 Saat 20:56
Aşılı çocuklarda OLMAZ! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat