Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bağışıklık degerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81387
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 22:19

Konu: Bağışıklık degerleri
Mesajı Yazan: DenizCihangir
Konu: Bağışıklık degerleri
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2024 Saat 16:31
Hocam iyi günler kızım 16 aylik. İmmünoloji görsün dendi, bağışıklık sistemi ile ilgili sıkıntı olduğu soylendi.Degerler nasıl sizce hocam. Çok üzgünüm .8 aylıkken ağır zatürre gecirdi. Onun dışında hiçbir hastalığı olmadı şimdiye kadar 
https://hizliresim.com/hkfe570][/url]

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2024 Saat 22:13
Bu Türk doktorlarının tipik salaklığı çok işlendi! 
Türk doktorları, çocuk Ig değerlerinin erişkinlerden farklı olduğunu bilmezler. 
Rahat olun ve sakın bunların lafına bakıp da bir işlem yapmayın. 

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2024 Saat 22:25
Hocam çok teşekkür ederim. 16 aylik bebek için IgA ve Ig G değer aralığı  kaç olmalı ? Bu bilgiye ulaşamadım. Her yerde farklı . Çabuk hastalanır, zor iyileşir dediler bugün ,anne olarak çok üzüldüm, iyi ki Varsınız,sağolun hocam 

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2024 Saat 11:33
IgA: 11-106mg/dL
IgG: 172-1069mg/dL

Ayrıca da; 1 yaşından sonra anneden geçen IgA ve diğerleri sıfırlanır ve bu 1 sene içinde çocuk rastaladığı
 mikroplar kadar Ig ler imal eder.
Türk doktor aklı ile, HER ATEŞLENDİĞİNDE, antibiyotik verilenlerde ve bilhassa STERİL bakılanlarda, bu 
seviyelerde anormal düşüklük olurlar.
Bu düşük seviyeler, çocuktaki eksikliği değil, doktorunun cahilliğini gösterir. 

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2024 Saat 12:43
Hocam çok teşekkür ederim. Hiç antibiyotik kullanmadı ,steril bir ortamda da değil hocam, park da bahçede . Evde normal temiz bir ortamda. Ateş düşürücü ağrı kesici etkisi için 2 kez verdim şimdiye kadar 

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2024 Saat 12:46
Hocam Ig A nin alt sınırda olması sıkıntılı bişey mi çocuk için, zatürreyi çok ağır geçirdi ,10 gün yoğun bakımda entube edilmekten kıl payı döndü. Bu değerin bir etkisi olmuş mudur, ya da ileride üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları için riskli bir durum mu? IgA 12 hocam

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2024 Saat 19:01
SON CEVABI 1 DAHA OKUYUN.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat