Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Andozol

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81470
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 19:49

Konu: Andozol
Mesajı Yazan: yamaninannesi
Konu: Andozol
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2024 Saat 22:24
Kadir hocam oglumun 1.5 senedir neredeyse gun asiri veya hergun olan karin agrisi var agri bir anda gelip bir iki dakika icinde geciyor.gecen sene anaokuluna bsladi. Suan tatil ama yine karni agriyor agrisi oldugunda hemen ustunu ortuyor bir iki dkkada geciyor veya wc ihtiyaci doguyor. Tarif et dedigimde ise karnimin icinde bole bisi yukardan alta iniyo gecince yukari kalkiyo migdemide bulandiriyo gibi seyler soyluyor.  Andozol surup yazdirdim doktora ama kullanimini 3 gun kahvaltidan sonra 1 olcek 1 hafta ara ver tekrar 3 gun kahvaltidan sonra ver diye yazmis.ilacin  Dogru kullanimi nedir oglum  iki ay sonra 6 yasina giricek boyu 118 cm kilosu 21 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2024 Saat 22:46
Araya girmek istemezdim ama görünce yazayım dedim. Oğlumda aynı durumda. Karnım ağrıyor der ya gaz çıkarır ya tuvalete gider. İstisnasız her gün bu böyledir. Büyüklerde bile olan bir durum. Bunun için bence andazol vermeye gerek yok gibi. Yine de siz bilirsiniz tabi çok geçmiş olsun İNSAALLAH 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2024 Saat 08:53
Andazol;
20 kilo üstü:2 ölçek
20 kilo altı : 1 ölçek alır.
Barsak solucanının cinsine göre alacağı gün sayısı değişir.
Kıl kurtları ve Ascarisler için 1 gün alması yeterlidir. 
1 hafta DEĞİL, 2 veya 3 hafta sonra tekrar aynı doz alınır. 
Türk doktorlara kulak asmayın. 

Ara ara olup, 3 günden uzun sürdüğü halde ishal kusma başlamamışsa, Andazol kullanın. 
Amelıyatlık durumlarda; ağrı DEVAMLI olur ve şiddeti giderek artar.

Mesajı Yazan: yamaninannesi
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2024 Saat 10:55
Hocam bizim hergun hemen hemen agrisi var ama cok kisa sureli oluyor agri anlamadim neden oluyor sabahlari ve gun icinde oluyor.ishal kusma gibi durumu yok 1 seneyi geckindir bole oluyor

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2024 Saat 10:56
Ara ara olup, 3 günden uzun sürdüğü halde ishal kusma başlamamışsa, Andazol kullanın. 
Amelıyatlık durumlarda; ağrı DEVAMLI olur ve şiddeti giderek artar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat