Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Frajil X ve epilepsi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81875
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 01:27

Konu: Frajil X ve epilepsi
Mesajı Yazan: Cahidecagan
Konu: Frajil X ve epilepsi
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2024 Saat 16:42
Merhaba hocam ben bu çökük sağlık düzeninde ayakta kalmaya çalışan bir hemşireyim . 2015 doğumlu bir erkek çocuğu annesiyim oğluma 2022 yılında ateşli havale geçirmesi sonucu epilepsi tanısı konuldu daha sonra genetik tarama yapıldığında farajilX sendromunu taşıdığını tespit ettik oğlum full mutasyon olarak genetik laboratuvarlardan sonuç aldı o zamana kadar çocuğumda diğer çocuklardan anlamlı bir farklılık olduğunu farkındaydım ancak bu havale sonucu tüm taşlar yerine oturdu çocuğumun bağışıklığı çok düşük korkunç bir antibiyotik döngüsü içerisindeyiz Ateş epilepsi tetikliyor işin içinden çıkamıyorum kitaplarınızı çok araştırdım ne olur bana bir yol gösterin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2024 Saat 21:54
Her ateşlendiğinde antibiyotik verildi ise, bu dögüyü yaratan en büyük sebeptir! 
Ne yani; Bu çocuk 9 seneden beri hiç mi Grip geçirmedi? 
Bu tamamen günümüz doktorlarının cehaletidir. Bakteriel ve Viral ayırımını asla yapamazlar! 
Halbuki ayırım çok basittir.
Ateş+ Ağızda pis bir koku+ Dili kaplayan pas tabaksı varsa, Antibiyotik gerekir. 
Dili pembe ve koku yoksa; grip demektir sakın antibiyotik vermeyin. 
Tabii; Kan sayımı yapılırsa, SAKIN Türk doktorlarınyaptığı gibi;CRP'ye değil WBC değerine bakın. 
9 yaş için (her yaş için WBC değerleri farklıdır) WBC:14 üstüne antibiyotik verilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat