Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 yas aşırı terleme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81951
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 12:25

Konu: 5 yas aşırı terleme
Mesajı Yazan: Dobi
Konu: 5 yas aşırı terleme
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2024 Saat 09:43
Merhaba Kadir bey..oğlum 5 yasinda oyun oynarken aşırı terliyor kafasından sular damlıyor .. jimnastik dersinde bütün arkadaşları normal şartlarda terlerken benim oğlumun özellikle kafası ve yuzu sular içinde kaliyor bir sorun varmidir sizce.. son olarak hocam bugun d vitaminlerine baktırmak istiyorum  ama burun akintilari var , hastalik d vitamini tahlilini etkilermi..şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2024 Saat 12:57
Etkilemez. Tahili yaptırıp bana yazın.

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2024 Saat 16:49
Tekrar merhaba Kadir bey..
Sonuçlar çıkınca size yazmanı istemiştiniz bundan 2 ay önce her İki çocuğumun D vitamini değerleri 38 idi Her gün düzenli olarak 600 ünitelik D vitamini kullanıyordum ve siz bana bulabilirsem bin Hatta Mümkünse 2000 ünite kullanmamı söylemiştiniz Ben binlik ünite aldım 2 ay önce düzenli kullanarak 2 yaşındaki kızımın D vitamini değeri 38'den 58'e yükselmiş 5 yaşındaki oğlumun D vitamini ise 37'den 53'e yükselmiş bu 2 ay boyunca bir haftada tatil yaptığımızı göz önünde bulundurursak çok da büyük bir Yükseliş olmadığını görüyorum Sizce 2000'lik üniteye geçmem doğru olur mu Malum önümüz kış hiç güneş göremeyeceğiz Kadir Bey Siz bu konuda ne düşünüyorsanız fikriniz bizim için çok önemli Şimdiden çok çok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2024 Saat 17:08
50-100 arası olması yeterlidir. 
Bundan sonra, günde 1000 unite/gün vermeniz yeterli olur. 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2024 Saat 22:13
Merhaba Kadir bey en son 14 Eylül'de ölçtürdüm d vitamini 53 idi ve siz bana bundan sonra günlük 1000 ünitelik kullanmamı söylemiştiniz ben de 14 eylül'den bugüne kadar 5 yaşındaki oğluma günlük 1000 ünitelik d vitamini kullanıyordum bugün tekrar d vitamini ölçtürdüm 2,5 aydan bu yana d vitamini seviyesi 53'ten 36'ya düşmüş bu kadar kısa sürede binlik ünite kullanmama rağmen d vitaminin bu kadar düşmesi normal mi  oğlum 23 kilo 120 cm 5 yaşına 2 ay kala süt dişi düştü ve bir hafta sonrra yenisi cıktı   boy uzaması hızlı olduğu için d vitamini seviyesinin hızlı düşmüş olması mumkunmudur herhangi bir tahlil yaptırmamızı önerir misiniz ve 2000  lik ünite kullanmaya başlamalı mıyım bu süreçten sonra ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2024 Saat 10:16
  " boy uzaması hızlı olduğu için d vitamini seviyesinin hızlı düşmüş olması mumkunmudur"
Değildir! 
2000 ünite kullanın..
Bu bilgi de, hala bu konunun CAHİLİ olduklarını kabul etmeyen Türk doktorlarına kapak olsun!!

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2024 Saat 12:52
Tekrar Merhaba Kadir Bey oğlumun d vitamini düşüklüğü için yazışmıştık bana 2.000 ünitelik kullanmamı söylemiştiniz yalnız hiçbir yerde 2000 ünitelik bulamıyorum 1000 ünitelik vitamini 2 kere verirsem aynı şeye tekabül eder Şimdiden teşekkürler

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2024 Saat 12:55
Aynı şey!

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 10:03
Merhaba Kadir bey yeni konu açmamak adına aynı başlıkta yazıyorum size kısacası 5 yaşındaki oğlumun d vitamini 1000'lik ünite kullanmama rağmen 53'ten 36'ya düşmüş idi ve siz bana 2.000'lik üniteyi başlamamı söylediniz başladım 2 gün önce 2 yaşındaki kızıma d vitamini ölçtürdüm yazın 58 olan d vitamini 48'e düşmüş kızıma da 2000'lik ünite başladın sormak istediğim soru oğlum 5 yaşında ve onun 53'ten 36'ya düşmesi fazla olduğu için oğluma 3000 üniteli kullanmam da bir sıkıntı olur mu şimdiden teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 10:26
Olmaz. hatta 5000 ünite bile alır. 
Sakın bu durumu Türk doktorlarla konuşmayın. 
En kesin çözümü, damlalarla uğraşmak yerine Dvit3 ampul içirmektir. 
Her ikisine de, birer ampul içirin ve her sene tekrarlatın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat