Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetanos aşısı sonrası ağrı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81985
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 19:24

Konu: Tetanos aşısı sonrası ağrı
Mesajı Yazan: ekim2016
Konu: Tetanos aşısı sonrası ağrı
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2024 Saat 10:14
Merhaba Sayın Hocam,
50 yaş bayanım, işyerinde 3 ay kadar önce iş güvenliği kapsamında tetanos aşısı vuruldum. daha önceki yıllardada vurulmuştum, bir kaç günlük ağrı ve hassasiyt dışında kolumda sorun olmamıştı. Bu sefer ilk iki gün hiç sıkıntım olmadı ama sonra devam eden bir ince sızı, sanki üst kol kaslarımda aşı bölgesinde belirli hareketlerde zorluk çıktı. Bu hareket sorluğu ve ince ağrı artık geceleri de devam ediyor. Örneğin iki kolumu da başımın üstüne doğru, çamaşır asma hareketi gibi kaldırıyorum, sağda sorun yok, sol kolumda hareket kısıtı oluyor, onu zorlayarak kaldırıyorum aynı hizaya, sancı da oluyor dış üst kol kaslarımda. Bu durum normal midir, ortopedik veya nörolojik bir sorun mudur, bekleyeyim geçer mi? Aşıdan aylar geçmiş ve sanki de ağrım ve hareket zorluğum arttığı için sormak istedim. Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ekim2016
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2024 Saat 10:37
herhangi bir zorlayıcı hareket yapmazken süregelen ağrı dirsekle kol üst aşı bölgesi arasındaki bölgede gidip geliyor hocam. Ağrının şiddeti 10 üzer,nden 3 gibi ama günün büyük kısmında var. Sinir bozucu oluyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2024 Saat 13:35
Tetanos aşısı bu şekil ağrı yapar. Zamanla geçer. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat