Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Şiddetli baş ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82000
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 12:15

Konu: Şiddetli baş ağrısı
Mesajı Yazan: dyg
Konu: Şiddetli baş ağrısı
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 12:37
Hocam merhaba. 5 buçuk yaşındaki oğlumun iki gündür kahvaltıdan sonra şiddetli baş ağrısı oluyor. Sabah uyanıyor, oyun oynuyor, keyfi yerinde kahvaltıdan sonra hafif alnının ağrıdığını söylüyor sonra ağrı şiddetleniyor. Ağrıdan ağlıyor ve çok terliyor. Bugün yine başı çok ağrıyınca yakınımızdaki özel hastaneye gittik, çocuk doktoru muayenesi normal dedi ve röntgen istedi.Röntgende iki tarafında dolu olduğunu ama sinüzitin böyle şiddetli ağrı yapmayacağını söyledi. Ağrı 1 saate geçiyor ve sonra uyuyor. Normalde asla uyumaz gündüz ama ağrıdan sonra uykusu geliyor. Ve gün içinde hiç başı ağrımıyor. Dün okulda da kahvaltıda sonra ağrımış, bugün evde de kahvaltıdan sonra ağrıdı. Sizce sebebi ne olabilir?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 12:40
Daha önce de hiç başı ağrımazdı, 2 gündür kahvaltı sonrası bu şeklide. Baş ağrısı hafifleyince uyuyor ve hiçbir şey olmamış gibi oynamaya devam ediyıor. 5 yaş 5 aylık, 20 kg erkek. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 12:41
Hastanede tansiyonuna bakıldı, normal dendi ama biz hastaneye vardığımızda ağrısı hafiflemişti.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 13:23
Kahvaltıda; Reçel, veya aşırı tatlı gıdalar VERMEYİN!! 
Bu tip gıdalar önce kan şekerini yükseltir, arkasından ani bir kan şekeri düşmesi ve baş ağrıları olur! 

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 14:54
Hocam kahvaltıda 1 yumurta,5 zeytin, 1 yemek kaşığı tahinin içine 1 tatlı kaşığı  bal yiyor. Yanında siyez ekmeği yiyor. Bugün tahin ve bal karışımını bitirmemişti. Hocam, sizce bu şekerli bir kahvaltı mı, genellikle hep böyle yapar kahvaltısını 2 gündür şiddetli baş ağrısı oluyor saat 10.00 gibi 11.00 gibi hafifliyor ve uyuyor sonra. Ağrısından ağlıyor. Sizce ne yapalım açlık kan şekerine baktıralım mı ya da çocuk nöroloji ye sıra alalım mı yoksa birkaç gün daha takip edelim mi?

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 14:56
Ağrı  10 gibi başlıyor, 11 gibi bitiyor ve 11.30 gibi uyuyor.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 15:07
1 hafta önce nezle olmuştu, sabah uyanınca öksürüğü ve ses kısıklığı hala var, röntgende de sinüzit dedi doktor bugün o yüzden de olabilir mi, sabah şiddetli baş ağrısı? illiadin 2*2 kullanayım mı hocam? Sinüsler röntgende tıkalı çıktı ama burun tıkanıklığı ve horlama yok, ateş de yok.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 19:49
O "sinüs" Röntgeninin resmini bana bir gönderin de bakalım NE görmüşler!! 
Açlık kan şekeri bir fikir vermez. 5 saatlik Glukoz Tolerans testi gösterir ama bu test çocuklarda çok zordur. 
3-5 gün tahin/bal karışımını vermeyin. Peynirlerden hangi cinsi seviyorsa ondan verin. 

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 20:24
    rontgenin resmini yolladım hocam.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 20:27
https://hizliresim.com/4c6fb29%20" rel="nofollow - https://hizliresim.com/4c6fb29

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2024 Saat 22:59
Sinüzit YOK!! 
Ben bilmezmiyim, mallarımı?

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2024 Saat 10:11
Hocam ben sinüzit var deyince doktor, 2*2 iladin kullanmıştım, başını aşağıya doğru sarkıtarak, o zaman iliadini kullanmayı da bırakayım mı yoksa 3 gün kullanayım mı? 3 doz 2*2 damlatmıştım.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2024 Saat 16:40
Devam edin, bir sakıncası olmaz.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2024 Saat 19:42
Hocam bugün sabah, sadece yumurta ve ekmek yemesine rağmen 11 gibi yani kahvaltıdan 1.5 saat sonra yine şiddetli baş ağrısı başladığı. Çok tedirgin oluyorum, ağlıyor başı ağrıyınca, terliyor ve 1 saat sonra baş ağrısı geçince uyuyakalıyor, normalde asla uyumaz gündüz. Bugün göz dokt. giittik damla damlatıp kontrol etti hafif astigmat var dedi ama o şiddetli ağrı yapmaz dedi. Ne yapalım hocam? Ağrı geçip uyuyup uyandıktan sonra keyfi yerine geliyor, hiçbir şey olmamış gibi koşup oynuyor. 

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2024 Saat 19:42
Alnının ağrıdığını söylüyor.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2024 Saat 19:44
Sadece sabah saatlerinde gelen şiddetli baş ağrısı, gün içinde başka hiç olmuyor. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz hocam?

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2024 Saat 22:12
Sıcak su buharı, günde 2 defa, 10'ar dakika uygulayın.

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2024 Saat 12:59
Tamam hocam yapalım ama beni endişelendiren her gün aynı saatte başlaması ve bitmesi hocam. Saat 11 de ağrı başlıyor, 12 de bitiyor ve uyuyor sonra. Uyanınca her şey normal. 4 gündür bu şeklide hep

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2024 Saat 18:29
11 de uyutmayı deneyin. Uykusuzluk da yapabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat