Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bozulan bağırsak düzeni

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82060
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 06:04


Konu: Bozulan bağırsak düzeni
Mesajı Yazan: Kubbb
Konu: Bozulan bağırsak düzeni
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2024 Saat 18:56
Hocam merhaba kafamı çok kurcalayan bir durum var. Kızım 19 aylik , yaklaşık 20 gündür bagirsak düzeni bozuldu. Gün içinde her zaman 3 kez normal kaka yapıyordu ancak bu süreçte günde 7 kez yapmaya başladı 4 ü normal 3 ü sıvı gibi kaka yapıyordu. Takipli olduğumuz hekim reflor önerdi . 1 hafta kullandık. Bu arada ateş, kusma ,halsizlik, iştahsızlık vs hiç olmadı, gayet keyfi yerindeydi.

Reflor sonrası düzelme olmadı ve bu sefer gaz da eklendi, kaka öncesi gaz çıkarıp sonra kaka yapıyor. Su gibi olma durumu geçti, cıvık yapıyordu artık dayanamadım. Doktoruna götürdüm, bazı tahliller yapıldı. Sonuç olarak antibiyotik verdi . Doktor sonrası kaka kendi kendine normale döndü ,ben de antibiyotik için acele etmedim bekledim ama bugün tekrar garip garip kakalar başladı. Kaka kıvam olarak normal ama yanında şeffaf balgam gibi bir şey var ve kan da mevcut. Fixef antibiyotik vermişti hekim ,başlayayım mı ? 

19 aylik kız bebek
Boy 79 cm
Kilo 9,6 

Bu süreçte kg kaybı olmadı, kilo alımı devam etti .

TESTLER 

Gaita Mikroskopisi

Mukuslu Bol okosit qörüldü. 1-2 Eritrosit görüldu. Parazit  parazit yukurtasi Görülmedi. Bol maya hücresi.qörüldü.

Amip negatif

Gaita ph 7

Gaitada redükton madde negatif







Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2024 Saat 21:03
Sakın antibiyotik vermeyin! Zaten ilk hatayı; Probiyotik vererek yaptınız!!Hala veriyorsanız hemen kesin. 
Yazılarımı okuyun. Hiçbir ilaç vermeyin.


Mesajı Yazan: Kubbb
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2024 Saat 22:13
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Prebiyotik konusunda çok haklısınız, hata ettim. 1 haftadır kullanmıyoruz. Yazılarınızdan ishal hakkında olanını okudum . Kaka miktar olarak az , su gibi değil ama içinde oldukça şeffaf büyük balgamsı bir doku var ,kan da var mı anlamiyorum tam olarak çünkü domates seven bir bebek . Ne önerirsiniz hocam? Bu irinli ishal mı oluyor?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2024 Saat 09:20
EĞER; ıkıntı ve sancılı bir dönem arkasından bu şekilde kaka yapıyorsa, "Amipli dizanteri" olabilir, Flagyl
 şurup, 5 gün günde 2x1 ölçek verin. 


Mesajı Yazan: Kubbb
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2024 Saat 09:35
Teşekkür ederim hocam 


Mesajı Yazan: Kubbb
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2024 Saat 17:00
Hocam merhaba flagyl 5.gundeyiz, ishal tamamen geçti, aşırı büyüklükteki mukus geçti . O zaman biz dizanteri mı atlattık? 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2024 Saat 19:15
Evet. Amipli dizanteri. 


Mesajı Yazan: Kubbb
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2024 Saat 14:11
Çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻


Mesajı Yazan: Kubbb
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2024 Saat 22:20
Hocam tekrardan merhaba. İshal bitti tekrarı olmadı ama aşırı yağlı ve mukuslu kaka yapıyor. Kakasını böyle yaptığı gürültülü bir gaz yapıyor öncesinde sonrasında da bu yağlı, sarı kötü kokulu bol mukuslu kakayi yapıyor ve miktarı da az oluyor . 19 aylik kız bebek 79 cm  9.7 kg . Sorun devam ediyor mu sizce?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2024 Saat 22:46
Düzelmeye başlamış. Sakın çok şart olmadıkca antibiyotik vermeyin. 
Yoğurda devam. 


Mesajı Yazan: Kubbb
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2024 Saat 01:17
Peki hocam çok teşekkür ederim 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat