Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitİamin yüksekliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82095
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 06:00

Konu: D vitİamin yüksekliği
Mesajı Yazan: Rukiyedefne
Konu: D vitİamin yüksekliği
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 17:05
Kadir hocam kızım 21 Haziran 2023 3.630kilo 52 cm doğdu. Şu an 10,500 kilo 77.5 cm boyu.
Bir yaşından sonra 1 ampul devit verilmesi deyince bende 21 Eylül'de verdim bir önceki sorumda tarih hatalı girmişim panikle. Bugün D vit ölçüldü 327 gelmiş hastaneden aradılar. Hocam tehlikelimi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 19:04
SAKIN hastanelerde D vitamini baktırmayın.. 
Özel bir  laboratuvarda baktırın ve sonucu yanındaki birimleri ile birlikte yazın. 

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 19:26
Hocam değer kısmı sağ taraf boş yani 30-
Hocam devlette yaptırdım benim 42 kızımın 327 gelmiş. Emziriyorum onun yüksek gelince düşünemedim emzirirken benden demi geçti bilemedim. Doktorda araınca gelmeniz lazım diye panik olduk geldik hastaneye. Yüksek olması normalmi hocaam

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 20:43
D vitamini bakılan laboratuvar ile doktor aynı hastanede ise, hemen kaçın ve Özel bir laboratuvarda
 D vitamini baktırıp bana yazın. 

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2024 Saat 03:19
 .   Kadir hocam test yüksek çıkınca çocuk doktorumuz D vitamin zehirlenmesi  diyerek acil şekilde hastaneye çağırmıştı. Akşama doğru gittiğimiz için acilde bakıldı. Doktorlar hemşireler D vitamin ampulü verdiğim için çok sert eleştirilere maruz kaldım çocuğumun hayatını tehlikeye soktum vasaire diye. Eşim ve ailelerimiz aynı şekilde sert eleştiri yaptı. Bi an bende korktum kızıma bir şey olacak sandım. Anlatamadım neden verdiğimi eşim dahi ikna olmadı çok üzüldüm. 3-4 gün gel git yaptık hastaneye tahlil nabız tansiyon serum takıldı. En son endokrin bölümünde 3 gün hastanede yattı kızım. Allah razı olsun orda bize bakan son doktor hasan bey bana bir sıkıntı olmadığını tek hatamın teste erken baktırdığım için sonucun yalancı pozitif verdiğini söyledi. O kadar rahatladımki anlatamam eşim baskı yapmayı bıraktı.  D vitamin testini 3 ay sonra baktırmamı değerin düşeceğini söyledi. Eşimde kızdı o kadar doktor hemşire baktı görüştük hiçbirinin bu bilgiye sahip olmadığı gibi bizi çok korkuttular. 
     Hocam hakkınızı helal edin o kadar tepki alınca bi tarafım kuşkuya düşmüştü. Buraya yazmamdaki amacımda benim gibi ampul alan olursa hemen test yaptırmasın üzerinden 3 hafta geçmesi gerekiyormuş.

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2024 Saat 09:49
Türk doktorları; sadece D vitamini tedavileri bilmezler!! 
Çocuklarda Kalp Yetmezliği olduğunda, Dijitalizasyonu da bilmezler ve benim gibi Hacettepeli doktorların
 Digitalle Nativelle veya Digoxin tedavilerini uyguladığımızda, aynı şekilde salak salak tepki gösterirler! 
1960-1990 yılları arasında da; bu doktorlar Penisilin den umacı gibi korkarlardı! 
Bu yıllarda hiçbir SSK ( sözüm ona eğitim veren SSK Okmeydanı) hastanesi Eczanesinde tek doz Penisilin
 bile yoktu! Penisilin allerjisi hakkında en ufak bir bilgiye dahi sahip değillerdi! 
D vitamini kullanmasını da; 30-40 senede öğrenirler inşallah!

Mesajı Yazan: Nefisekağan
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 21:43
3 hafta sonra tekrar baktırdınız mı? Kaç çıktı?

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2024 Saat 00:36
Meraba, testi Aralık sonu yaptıracağım.

Mesajı Yazan: yaksu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2024 Saat 00:14
Merhaba benzer olay yaşadığım için bilgi vermek istedim. Bende emzirirken dvit ampül aldım ayrıca oğluma da vermiştim dvit sonucu oğlumda yüksek çıkınca tahlili yapanlar aynı tepkiyi göstermişti. Böbrekleri yorar vs demişlerdi.Kadir hocama sordum sayesinde hiçbir şey yapmadım üzerinden bir yıl geçti bir sıkıntı olmadı şükür rahat olun. Benimde oğlum iki yaşındaydı.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2024 Saat 10:05
Senelerden beri anlatıyorum. Türkiye de; Tıp Fakülteleri'nin, D vitamin dozlarını, etkileşimini, metabolizması
 hakkında en ufak bir bilgileri yoktur. 
- Gelişmiş ülkelerdeki günlük 400ünitelik doz, Türkiye'de geçerli değildir. 
- Olması gereken seviye; 50-100 aralığıdır. 
- Zehirlenme dozu; uzun süreler kandaki seviyenin 150 üstü olarak devam etmesi ile oluşabilir. 
- Eğer vücutta yeterli D vitamini varsa, vücuttaki D vitamin metabolizması aktif D vitamini oluşturmaz ve
oluşan ara ürünler 24,25 Di-hidroksikolekalsiferol olarak inaktif şekil alır.

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 07:42
      Merhaba Kadir hocam, yeni konu açmayıp aynı sorum üzerinden devam etmek istedim izninizle. Kısaca özetlersem kızımla ben Eylül ayında d vitamini ampul almış ve erken test yaptırdığım için yalancı pozitif verip yüksek çıkmıştı. Testi tekrarladım değerlendirirsiniz sevinirim.
        1-Defne Hafsa 22 Haziran 2023 doğumlu 10,500 kg 79 cm boyu (doğum 3,630 kg boyu 52 cm) Eylül ayında d vitamini 327 çıkmış ve hastane serüvenimiz olmuştu. Tahlilleri yaptırdığım çocuk doktoru alıştım artık kadir hocam d vitamini ampul verdiğim için biraz tepkili olarak ekstaradan tahlil istedi ve böbreklerinede bakmamız lazım deyip ultrason istedi. Tahlilleri yaptırdık ama ultrason ileri tarihe verince yaptırmadık eşimle. Tahlilerini değerlendirir misiniz?
         2- kendim için 33 yaş kadınım 8 aylık gebeyim ayriyeten emziriyorum. Eylül ayında 1 ampül d vitamini içmiştim.  Şu an D vitamini tahlil sonucum
                          26 referans aralığı 30-
         3- Eşimide ikna edip test yaptırdım. 31 yaş erkek d vitamini sonucu
                          10  referans aralığı 30-
Hocam nasıl bir  izlemeliyiz cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 10:53
Her ikinizde de, D vitamin seviyeleri çok düşük.
Bir ay ara ile 2 'şer ampul Dvit3 için. Mayıs ayında tekrar ölçtürüp bana yazın.

Kızınıza gelince; 4 ay geçti, NE OLDU? bir olumsuzluk gözlediniz mi? 
Türk doktorları ASLA hatalarını kabul etmezler. 
Olması gereken seviye; 50-100 arasıdır.
Labıratuvarlar da "Referans Aralığını" nasıl yazacaklarını iyice şaşırdılar! 
Sırf doktorların keyfi olsun diye, 50 alt sınırını 40'a, 30'a düşürdüler yetmedi en son Sağlık bakanlığı
 Kestel hastanesi 6.6'ya kadar düşürmüştü.
Bir ara "Refrans Aralığı" yazmaz olmuşlardı, bu "30-" şeklindeki Referans aralığını da ilk defa görüyorum.
Defne hanım'da, anemi var. Biraz etli gıdaları arttırın. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 11:53
Haklısınız hocam kızımda herhangi bir olumsuzluk görmedim. Kızıma d vitamini vermiyorum etli gıdaları artırıyorum. Bizde inş dediğiniz gibi kullanıp size yazacağım. Tekrar teşekkür ederim hocam

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 14:09
Hatta kızınızda da baktırın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat