Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hacamat hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82351
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 20:57

Konu: Hacamat hakkında
Mesajı Yazan: Halilo
Konu: Hacamat hakkında
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2024 Saat 09:46
Hocam merhaba. Daha önce hacamat hakkında sorulmuş size eski bir uygulama olduğunu yazmışsınız. Merak ediyorum hiç yaptırmadım açıkçası ama çevremde çok kişi yaptırdı ve kan değerlerinde yükselme, ağrılarında iyileşme hatta gebe kalamayıp hacamattan sonra gebe kalan çok var. Tıkanık bölgeler açılıyor muş ve bu sayede iyileşme gerçekleşiyormuş.Memnun kaldıkları için yaptır diyen arkadaşlarımdan etkilenerek acaba yaptırsammı diyorum. Faydası, zararı etksii tam olarak nedir, bunla ilgili olumlu-olumsuz bilimsel bir veri var mı?eski bir yöntem olduğu için mi gereksiz buluyorsunuz yoksa gerçekten bilme dayalı birşey olmadığı için mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2024 Saat 11:00
  • Insertion of needles. Fine stainless steel needles are inserted to varying depths with an in-and-out twirling motion until there is a local feeling of numbness (a temporary reaction to injury). They are left in place for about twenty minutes, then removed.
  • Burning of vegetable fibers (moxibustion). [5]
  • Suction by cups containing heated air (cupping)
  • Injected solutions
  • Low-voltage current applied to needles (electroacupuncture), a relatively recent development
Bunların tamamı boş işler olup, etkileri şüphelidir.
İspatlanabilmiş hiçbir faydaları yoktur! 
İşlem; tamamen "show" üzerine tezgahlanmıştır.
Kabın içinde ateş yakılarak vakum oluşturulur ve bu bölgeye kan hücum eder. 
Neredeki, hangi tıkanıklığı açabilir ki? 
Kalp damarlarını mı açıyormuş? Deri altından öteye hiçbir etkileri yoktur. 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2024 Saat 13:49
Teşekkürler hocam ben sizin iliminize inandığım ve güvendiğim için yaptırmayacağım fakat şunu da merak ediyorum affınıza sığınarak. Bazı bölgelerden gelen kanın kıvamına ve rengine göre yorum yapıyorlar, yaptığı bir bölgeden kan kolay gelmedi senin şuranda bir sorun var, jöle gibi bu kan o yüzden şuran sıkıntılı vs diyerek yorum yapıyorlar. Bu kanın kıvamı ve kanın gelme süresi neye bağlı olarak değişiyor? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2024 Saat 14:15
 " Bazı bölgelerden gelen kanın kıvamına ve rengine göre yorum yapıyorlar,"
Tam bir sahtekarlık! Tipik eski Çin Tıbbı!! 
1- Kanın rengi asla değişmez!! Sadece arter kanı ile Ven kanı arasında koyuluk farkı vardır! 
Bu fark da, hasta veya sağlam kişilerde aynıdır!
2- Kanın kıvamı (ne demekse!!) standarttır! 
Bunların uydurduklarının tamamı zırvalıktır. 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2024 Saat 19:43
Hocam teşekkürler, hiç yaptırmamıştım ve uzak dururdum. Çok popüler olmuş birine yüksek meblağ ile yaptırcaktım sayenizde param cebimde kaldı😂

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat