Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ergoterapi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82411
Tarih: 27 Ara 2025 Saat 03:14

Konu: Ergoterapi
Mesajı Yazan: fatmanurgokdeniz
Konu: Ergoterapi
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 11:49
Merhaba Kadir bey, 26 aylık kızım kreşe başladı ve 6 haftalık bir süre sonunda hala alışma sıkıntısı çekiyor. Okulun rehber öğretmeni ergoterapi alması gerektiği konusunda bizle bir toplantı yaptı. Kaygı seviyesinin yüksek olduğunu belirsiz şeylerden ve yeni deneyimlerden hoşlanmadığını söyledi. Okulda öğretmenlerine ve arkadaşlarına zarar veren ya da sorun çıkaran bir tavrı yok. Sadece kapıdan girerken bazı günler ağlayarak giriyor. Fakat evde bez değişimi kıyafet değişimi her konuda inatlaşıyor. Çocuğun bu tavrı nedeniyle ergoterapiye yönlendirmek doğru mu siz ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 13:21
Daha 2 yaşında!!! 7yaşından evvel yapıldığını da HİÇ DUYMADIM!! 
7 yaşından sonra da; kararını Psikiyatrist verir. 

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 14:24
Birde bu bölüm çıktı hocam kızımda 22 aylık 11800 3 aydır aynı kiloda çiğneme yok hiçbir şekilde her gören ergoterapiyr götür diyor  nasıl çiğnemez koca kız oldu diyor dahada bunalıma sokuyorlar ama yemeyem çocuk yok elbet yiyecek diye bekliyorum 

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 15:35
Tabi canım!! Çiğnemesini bile öğretenler var!!
Makas kullanmasını öğretenler var.
Nasıl uyuması gerekir, öğretenler var!
Benim torunuma bile; hayatında eline makas almamış çocuğa makas kullandırtmaya çalışıp, beceremeyince
 bunları öğretmek gerekli diyen bile çıktı da nasıl kaçtığımızı bilemedik! 
Tabiat, bebeklerin ağız yapısını, en az 2 sene  meme emecekmiş gibi donatmıştır! O yüzden bazı çocuklar,
DOĞAL OLARAK, çiğnemeye geç geçerler.
Bunlar yok iken de; çocuklar zamanı gelince çiğnemesini beceriyorlardı! 
En basitınden, çiğnediği jikleti şişirebilmek bile her çocukta aynı sürede olmaz. 

Mesajı Yazan: Betül yazıcı
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 15:38
Hocam kızım her ortamda her cocukla oynamıyor diye ergoterapi desteği alababikirsiniz demişti çocuk doktoru bize kızım 35 aylık bebekliginden beri hep insan seçer şuan bile parkta bir iki çocuk seçiyor onlarla oynuyor çok kalabalık kızımı hep geriyor bebekken dahi boyleydi

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 19:25
Yapısı böyle! Her çocuk girişken veya konuşkan olmayabilir. 

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2024 Saat 19:47
Öyle haklısınız ki hocam bende çiğneyecek zamanı bekliyorum. Hiç yanaşmadım o taraflara 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat