Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal ve pişik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82824
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 10:41

Konu: İshal ve pişik
Mesajı Yazan: nurayylmz
Konu: İshal ve pişik
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 17:48
Sayın hocam merhabalar makalelerden ishal olanı okudum yüksek ihtimal 11 aylık oğlum irinli ishal geçiriyor geçen gece çocuk acile gittik 15 20 kez kaka yapmıştı çünkü aşırı değildi ama sürekli altı doluyordu rengi yeşil. Probiyotik ve çinko verdi bol bol sıvı alsın dedi doktor.  Pişik için de hamezanc verdi  şuan aşırı pisigi var hocam canı yanıyor ılık suyla temizliyorum ama hala kaka sık yaptığı için geçmiyor. Ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 21:29
Eczanede; 300ml %3 lük Borik asitli su hazırlatın. Her temizlik sonrası bu su ile pansuman yapın ve kurutup,
 Hemazinc veya Popolin gibi pişik kremlerinden birini sürün. Günde 2 defa, pişik kremi yerine Hipokort 
merhem sürün. 
Eczacı ukalalık yapar da "yapamayız" derse, kendiniz hazırlayın:
300ml (1.5 su bardağı eder) temiz suya (steril olması şart değil), 10 gram toz Borik asit atıp eritin. 

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 21:37
Hocam borik asit e hemen bakmaya gideceğiz teşekkür ederiz . Pişik kremini olarak hemazinc ve hipokort mu kullanalım birini mi seçelim 

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 21:40
Her altını açtığınızda, Hemazinc sürün, sadece günde 2 defa, Hemazinc yerine Hipokort sürün. 

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 21:41
Hocam  bi de ishal i için bir şey yapalım mı bugün 4.gün bi yazınızda okudum kuş kakasını gibi az yapıyor bazen hafif kan goruyorum

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 21:42
Dizanteri kakası cildi bu şekilde yakmaz!!

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2024 Saat 21:46
Gaita testi yapıldığında bağırsak enfeksiyonu olduğu söylediler sadece şuan probiyotik ve çinko takviyesi var . Hala günde 10 dan fazla az az kaka yapıyor yeşil renkli genelde 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2024 Saat 09:14
SAKIN o 2 ilacı da kullanmayın. 
Probiyotikler; antibiyotik kullanımı sonucu barsaklarda AZALAN bakterileri yerine koymaya yarar.
İshallerde; zaten barsaklarda bakteri FAZLASI vardır... Bir de Probiyotik yüklenince, hasta barsak gazından
 duman olur!
Probiyotikler, sadece antibiyotik kullanım sonrası oluşan ishallerde kullanılır!! HER ishalde değil!
Çinko da: Sadece "Acrodermatitis Enteropathica" da kullanılır. HER ishalde değil. 
Kitap okumadan, kulaktan dolma ezberlerle ancak bu kadar Tıbbi bilgi olur!
HEMEN o ilaçları kesin.

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2024 Saat 09:26
Aynen öyle hocam antibiyotik vermedi. Direkt probiyotik verdi. Bugün 5.gun kaka hala sık geceden beri 5. Kez alıyorum gazla beraber çıkıyor.  Tekrar doktor görmeli mi arada kan da oluyor . Ne yapmalıyız evde korkuyorum daha ilerler mi diye. Keyfi iyi emmesi yemesi de iyi sayılır. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2024 Saat 09:53
Verilen ilaçları HEMEN kesin, düzelir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat