Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamile ablam için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83076
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 12:27

Konu: Hamile ablam için
Mesajı Yazan: Hayrunnisa ates
Konu: Hamile ablam için
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2024 Saat 23:59
Merhaba kadir bey ablam hamile 3.5 aylık herşey yolunda bebeğin gelişimi kan değerleri ama doktor demir ilacı gyno ferro sanol yazmış. Kabız olmuş herşey yolundayken kan değerleri iyiyken demir ilacı kullanmalı. Ben hamileyken Bi tek d vitamini kullanmıştım. Kabızın hızladan geçmesi için ilacı bırakması yeterli olur mu? Sağlık ocağında da tetenoz aşısı vurulması gerekiyormuş sizce vurulmalı mı? Her ilaçla yada aşıyla alakalı her doktor ayrı Bi yorum yapıyor insan herşeyden korkar oldu. Sizin fikirleriniz bizim için her denilenden üstün 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2024 Saat 08:58
Hamilelikte, alınan her kilo başına vücut 80ml kan yapmak zorundadır. Bunun için gerektiği kadar demir 
alınmadığında, vücuttaki demir miktarı azalır. Bu durum; anne karnındaki bebeğin umurunda bile değildir,
 kendisi için ne kadar gerekiyorsa, tamamını anneden çeker-alır, olan anneye olur. Ben olsam, ara ara
 "Kan sayımı" yaptırarak Hgb takibi yaparım, düşme olursa demir ilacını o zaman başlarım. 

Tetanos aşısı, doğacak bebeği; "Neonatal Tetanos" denilen hastalıktan korumak içindir.
Türkiye ortalaması; Pakistan, Afganistan şartları kadar olduğu için Tetanos aşısı hamilelerde ŞARTTIR! 
Hastanede yatan bebeklerin mamalarına su yerine alkol konulan bir ülkede olduğunuzu unutmayın.
Türkiye'de "sağlık" Allaha emanettir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat