Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83423
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 20:47

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2024 Saat 17:56
Hocam oğlum 8 yaşında. Haftada 1 kez kusma yaşıyoruz. Mikrop kaptigini düşünüyoruz boyu 124 cm. Kilo 23. Yeme içme de problem yok altta yatan başka bisey olabilir mi. Bir de hocam size danışmak istedim. Kayinvalidem romataid artrit hastası yel bilekliği iyi gelir demişler aslı olabilir mi. Şimdiden teşekkürler.. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 09:31
Mikrop kapsa; arkadan ishal gelirdi.
Tarif ettiğiniz şekil kusmalar; daha ziyade, fazla veya uygunsuz gıdalara bağlı olabilir.
1 hafta boyunca yediklerini ve miktarlarını kaydedin. Bakalım bir bağlantı bulabilecekmisiniz!

Yel(?) bilekliğine gelince!! 
Bu soytarılık ilk defa seneler önce (70'li yıllarda); basit bakır bilezik şeklinde idi. Zamanla gözden düştü. 
Baktılar ki, Türk halkı böyle zımbırtılara çok meraklı, ortaya "Rayma" denilen sahtekarlığı çıkardılar.
Gümüş kaplı bilezik, iki ucunda "altın top"!! Satsanız beş para etmiyor! Meret bir de pahalı!!
Millet kapış kapış satın aldı. Zamanla işler tavsamaya başlayınca da, firma elde kalanlar ürünleri Hürriyet
 gazetesine kakaladı ve gazete bunları 'kupon karşılığı' dağıtarak tüketti ve Rayma'nın sonu oldu! 
Anlaşılan o ki; 
"- Nasıl olsa arkadan enayi bir yeni nesil geldi, bu sahtekarlılkları da hatırlayan kalmamıştır, biz bunları 
tekrar kekliyelim" diyerek yeni ürünler ortaya çıkarmışlar.  Yerseniz.. Türkiye'de enayiden bol ne var?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat