Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kanlı gaita ve mukus

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83435
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:41

Konu: Kanlı gaita ve mukus
Mesajı Yazan: dimpledimple
Konu: Kanlı gaita ve mukus
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 09:45
Hocam merhaba 6 yaşında kızım var 1.5 ay önce klamoks antibiyotik kullandık boğazları iltihaplandığı için. Antibiyotik bittikten sonra ishal başladı mukuslu dışkılama kan görüldü gaita kültür sonucu temiz çıktı. Antibiyotik kullanımına bağlı dendi. Ancak sonrasında mukuslu kaka ara ara devam etti bazen cıvık gibi bazen normal kıvamda kaka oldu doktor bir süreç olduğunu uzun sürebilieceğini söyledi. Dün akşam iki kere yaptı kıvamı da iyiydi ama 3. kakada yine kan görüldü kakanın inçinde gelen kan değil gibiydi sanki yaptı şeffaf salyalı kan sonra yine normal kaka gibiydi. Bu sabah bi çay kaşığı kadar iltihaplı kan geldi. İkinci kaka yapışında birşey yoktu. Bunların dışında bu süreçte ağrı kusma mide bulantısı yada iştahsızlık olmadı genel durumu iyiydi hep hocam.Kontorle gideceğiz bugün randevu aldım sizin görüşleriniz çok kıymetli

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 10:51
hocam klamoks değilmiş özür dilerim amoklavin 600 kullanmışız

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 11:14
Sakın Türk çocuk doktorlarına her zaman inanmayın. Onlar ateşli HER çocuğa antibiyotik yazarlar.
Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası varsa; antibiyotik gerekir. 
Amoklavin ve Klamoks aynı ilaç. Farklı firmalar üretiyor.
Dili pembe ise, antibiyotiği HEMEN kesin. SAKIN ilaç kullanmayın. 
Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler! Onlara kanmayın.
Kontrole filan da gitmeyin, giderseniz İĞNE YAZACAKLAR!!  Racon böyle!!

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 11:19
hocam o kadar haklısınız ki inanın. peki bu kanlı gaita durumu için ne yapmalıyız geçiçi durummudur mukus da var tabi gaitada bu antibiyotiği nereden kullandık keşke kullanmasaydık 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2024 Saat 13:16
Kendiliğinden düzelir, sizin bir şey yapmanız gerekmez. Sizin hatanız, bu doktorlara gitmek.

Mesajı Yazan: Sergenbos
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 11:57
Hocam merhabalar 1 aylık bebeğim ile ilgili olabilecek bir yazı ararken buraya denk geldim , bebeğimin kakasında 4 gün önce çok az miktarda mukuslu kan gördük korkudan soluğu hastanede aldık 1 hafta süt ürünleri diyeti verildi ve gözlememiz istendi , ateş , kusma vb herhangi bir durum olmadı ve 4 gün aradan sonra bugün kan tekrar etti yine mukuslu ve yine aynı miktarda . Bizim farkettiğimiz şey şu ki kanama olan günler ve öncesi anne bebeği çok fazla emzirmiş , herhangi bir faydası olur mu bu bilginşn bilmiyorum . Doktor bugün birdaha kan gördüğümüzü öğrenince hemen teste çağırdı .

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 11:58
Aynı zamanda ek bilgi olarak doğum kilosu 2340 iken 1. Ay kontrolünde 3260 .

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 16:54
Orjinalini yazan: Sergenbos Sergenbos Yazdı:

Aynı zamanda ek bilgi olarak doğum kilosu 2340 iken 1. Ay kontrolünde 3260 .
Hemoglobin , idrar ve batın ultrasonu bakıldı kayda değer birşey çıkmadı , alerji test sonucu 1 haftaya çıkacak.

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 20:05
Iyi silkelemisler!! MR filan da yapsalardi!!!!!!!
Az besleyin, zorlamayin duzelir. 
Beslenme ile ilgili makalemde ne miktarlarda verilecegi yaziyor!!!! Bir zahmet okuyun!!

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 20:06
1 aylik bir bebege "allerji testleri" yapacaklar ha! Bu hangi hastane ismini yazin da ibret-i alem icin herkes
 bu sahtekar hastaneyi ogrensin. 

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 20:13
Fethiye lokman hekim esnaf hastanesi … ağlmaları krize dönüştüğünde çare kalmıyor ve çok besleniyor .

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2025 Saat 23:33
Aralarda SU teklif edin. 
Bu hastaneden uzak durmak sart.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2025 Saat 14:04
Hocam makalenizdeki miktarları uygulamaya başladık kakasında kan sadece 2 kere az miktarda ama mukusu sık görmeye başladık buda beslenmeye mi bağlı yoksa başka bir şey önerir misiniz?

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2025 Saat 19:11
Barsaklarda olusmus olan HARABIYET, hemen duzelmez. 
Sabirli olun. Benim dediklerimin disina cikmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat