Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Eşim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83792
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 11:10

Konu: Eşim için
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Eşim için
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 00:46
Hocam merhaba, eşimin(yaş32) boğaz enfeksiyonu var StrepA pozitif. Ateşi ve vücut ağrısı var çok fazla. Annesi DexForte diye bir ilaç vermiş. Eşimde günde 3-4 kere almış iki gündür. İlacı bugün farkettim içini okudum nedir diye. Günde 75mg aşmamalısınız diyor. İlaç 50 mg. Bir sorun olur mu hocam, bir sıkıntısı yok ama ilaç kaynaklı ben görünce korktum kaldırdım ilacıda.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 11:56
Okuduklarınız doğru.
Günde 75mg'ı geçmesin. 
Bu yaşta Strep-A (+) olması biraz şüpheli
 Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan beyaz pas tabakası ve aralarda kırmızı noktalar (beyaz çilek manzarası)
varsa, olabilir. Yoksa sahtekarlık yapılmıştır. 
Dili pembe ise; Grip geçiriyordur, yapılanların tamamı sahtekarlıktır. 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 14:34
Hocam sonuç zayıf pozitif olarak görünüyordu e nabızdan baktım. Zaten bende olmadığını düşünüyorum çünkü siz demiştiniz tek doz antibiyotikle düzelme olur diye 3 gündür durumu aynı antibiyotik kullanmasına rağmen. Ateşi çıkıyor, titriyor ve üşümesi oluyor çok. Büyük ihtimalle antibiyotiği gereksiz kullanıyor şuan.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 17:33
Bir evvelki cevabımı okuyun. Aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanım sonucu bunlar olur. 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 18:03
Tamam hocam kullandırmayayım daha o zaman.
Hocam peki bu dexforte’den içtiği fazla ilaçların bir zararı olur mu? Şuanda bir etkisini görmedik ama herhangi bir organ üzerinde hasar bırakır mı? Çünkü maksimum dozuna göre fazla kullanmış baya.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 19:25
Bir defalık fazlalık bir şey yapmaz. Uzun süre bu dozda kullanılırsa, zararlı olur. 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 20:49
Hocam birinci gün 2 tablet toplam 100mg içmiş. Saat araları belli değil ağrısı oldukça almış. İkinci gün 3 tablet toplam 150mg ve son günde 2 tablet toplam 100mg içmiş. Günlük dozları bu şekilde.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 22:52
Bundan sonra dikkatli kullansın.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2024 Saat 21:38
Tamam hocam sağolun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat