Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş çürüğü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84004
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 10:59

Konu: Diş çürüğü
Mesajı Yazan: Edilasek
Konu: Diş çürüğü
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2024 Saat 13:45
Sevgili hocam merhaba 5 yaşındaki kızımın 4 arka dişi sağ ve sol taraf olarak çürük normalde ağrı yapmamıştı ama bugün ağrısı başladı . Dr bize arkadan gelen sağlıklı dişleri bozmaması için dolgu yapalım dedi . Antibiyotik kullanmak gerekir mi ve yaptıralım mı ? Yoksa direk 4 dişide çektirelim mi? Çene yapısını bu durum bozar mı veya yeni gelecek olanları etkiler mi ? Ağrı kesici ne verebilirim ?Sizin söylediğiniz ilacı malesef bulamadım( zymaflorur. )Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2024 Saat 19:54
Benim branşım değil. Bir Diş hekimine danışın.

Mesajı Yazan: Edilasek
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2025 Saat 08:52
Hocam merhaba 3 ayrı diş hekimine danıştım ve 3 üde azı dişlerinin yapılması gerektiğini 12 yaşlarına kadar düşme olmayacağından yapılmadığında çocuğu zorlayacağını ve ağzını kesinlikle  açmadığı içinde genel anestazi verilerek yapılması gerektiğini söylediler. Yaptıracağız sanırım sizce doğru karar mı verdim. Dişinin 1 i de artık kırıldığı için canı çok yanıyor.bir de d vit vereceğim kızıma düşük çıktı anestezi ile bir etkileşimi alakası olur mu ? Aralık koyarak mı vermeliyim ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2025 Saat 19:27
D vitamini HER zaman verilebilir. 
Agri ve sikinti veren dislerin cekilmesi ile olabilecek riskler ile, "anestezi" riskini karsilastirin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat