Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Siyatik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84025
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:24

Konu: Siyatik
Mesajı Yazan: kader
Konu: Siyatik
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2025 Saat 23:27
Hocam mutlu yıllar dilerim,
38 yaşında 32 haftalık hamileyim. 1 aydır geçmeyen topallamam bacak ağrım var. Son 1 haftadır neredeyse yürüyemiyorum. Ağrı kalçamda ve dizimde yoğun. Artık ağrıya dayanamıyorum. Bunu ilk hamileliğimde de yaşadım ve ne yazık ki o zaman ağrı kesiciler kullanarak atlattım. Bu kez ağrı kesici kullanmadım, kullanmayacağım. Ve fakat çok çaresizim bu ağrı beni çocuk gibi ağlatıyor, bazen işime gidemiyorum. Bir nöroloji doktoruna göründüm piriforis sendromu/ siyatik olabileceğini söyledi yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Ben size de danışarak dvit 3 ampul içtim ama ağrım giderek artıyor. 
Ne yapabilirim hocam? En azından ağrıyı biraz hafifletebileceğim bir çarem var mıdır? 
Sevgi ve saygılarımla…

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2025 Saat 11:42
Hamilelik süresinde, Leğen kemiğinin sabit olan eklem aralıkları açılır ve mimarisi değişir. Buna bağlı olarak
 ağrılar olur.
Sıcak kompres uygulayın. Siyatik değil!

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 19:39
Hocam merhaba umarım sağlıkla varmışsınızdır.
Değerli hocam gebelikte 34. Haftadayım son 15 gündür artık koltuk değnekleri ile yürür vaziyete geldim. Dediğinizi yaptım bir ampul d vitamini içtim. 
 Çok çaresizim nöral terapiye başladım sadece izotonik su ile yapıyorlar.  Bir nebze gerginlikler azalıyor fakat ağrı ve yürüyememe aynı.
Evde “pain out ice “ diye soğutucu ağrı kesici spreylerden var, içeriğinde diklofenak gibi bir şey yazıyor. çok ağrı çektiğim zamanlarda sıksam onlar da zararlı mı gebelikte? Gebelikte ağrı kesici kullanmamam gerektiğini biliyorum fakat krem ve sprey olarak sormak istedim.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 14:21
Güncelledim hocam.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 21:16
Kullanabilirsiniz. Emilen miktarlar cok azdir.

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 09:19
Hocam bendeki bu durum kalça avasküler nekrozu olabilir mi?  Ciddi bir durum mudur? Doğumdan sonra geçer mi? Size danışmadan bir şey yapmak istemiyorum. MR çekmek istiyorlar ama gebelikte ben buna cesaret edemiyorum. Yatağa bağlı kaldım.

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 19:27
Hamilelik süresinde, Leğen kemiğinin sabit olan eklem aralıkları açılır ve mimarisi değişir. Buna bağlı olarak
 ağrılar olur.
Sıcak kompres uygulayın. Siyatik değil!

"kemik nekrozu'????  Parasutle atlama filan mi yapiyorsunuz??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat