Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Esim ile ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84112
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:41


Konu: Esim ile ilgili
Mesajı Yazan: canberkk
Konu: Esim ile ilgili
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 21:39
Merhaba hocam konu hakkinda detayli bilginiz var mi bilmiyorum ama cok doktora gittik bir sonuc alamadik size danismak istedim,esim 30 yasinda.

esimin kulaklarinda kucuklugunden beri yasadigi problemlerden dolayi birkac kere tup takilmis  en sonunda da sol kulagi kolesteatom oldu 2019 yilinda. 
Gecirdigi ameliyattan sonra hem sanirim tam temizlenemedi hem de duyma yetisini kaybettigi icin bir yil sonra tekrar bir ameliyat oldu. Kolesteatom tekrarladigi icin. Bu sefer baska bir doktor hem duymasini duzeltti hem de acik kavite yaptim tekrar etmesini engellemek icin dedi. O ameliyattan bir yil sonra inci kolesteatom tekrar oldu. Doktor tekrar ameliyat edip temizledi. Acik kavite sekilde birakti. 
Bu sureclerde son bir yildir ameliyatli kulaginin arkasindaki lenf bezi 3-4 ayda bir sisip agri yapiyordu antibiyotikle inip 3-4 ay sonra tekrar sisiyordu. En son sisip de uzun bir antibiyotik tedavisinden sonra inmeyince ilacli mr ve detayli ultrasonla bakildi. Lenf bezinde herhangi bir problem yok. Kulak doktoru acik kavite oldugu icin kulagin her turlu seye acik oldugunu oyuzden de lenfin sistigini soyluyor ama simdiye kadar boyle olmuyordu.Ultrason cekildi  Siz ne dusunuyorsunuz bu lenf bezi neden surekli sisip iniyor olabilir. 

Ayrica buna baktirirken malesef riskli bir tiroid nodulu goruldu ultrason ve biyopsi sonucunuda atiyorum 2 gun once nodulleri alindi patoloji sonucunu daha bekliyoruz. 

Hem lenf bezini merak ediyoruz hem bu tiroidteki durum riskli bir durum mudur rica etsem bu konulara hakimseniz hem kulak arkasi lenf bezi icin hemde bu nodul konusu icin fikrinizi belirtebilir misiniz.

Ultrason sonucu:
SONUÇ-ÖNERİLER:
- Boyunda benign sonografik özelliklerde lenf nodları görüntülendi. buna sol retroauriküler şişliğe uyan
sahada izlenen ve 11x2 mm boyutlu lenf nodu da dahildir.
- Normal boyut ve genel olarak homojen parankime sahip tiroid bezi SAĞ lobu ortasında yüksek malignite
riski telkin eden düzensiz- lobüle sınır yapısı ve transvers çapından geniş ön-arka çapı gibi US özelliklere
sahip (EU-TIRADS5) nodüler yapı izlenmektedir. Olgunun endokrinolojik konsültasyonu, bu lezyonun eski
US bulgualrı ve sitopatolojik verileri eşliğinde değerlendirilmesi, gerek görülürse yeniden sitopatolojik
tetkiki önerilir.


Biyopsi sonucu: 
Mikroskopi:
Sellüler yaymalarda hemorajik zeminde yer yer papilleroid dizilim gösteren, iri, bazıları, soluk nukleuslu, nükleer
kenar düzensizliği gösteren tirosit topluluğu izlendi.
TANI:
MALİGNİTE KUŞKULU SİTOLOJİ (BETHESDA
-
V) (TİROİD, SAĞ LOB, İİAB)
YORUM:
Sitomorfolojik bulgular “tiroidin papiller karsinomu” kuşkusu yaratmıştır.
*
Raporlama "2023 Tiroid Sitopatolojisi için Bethesda Sistemi" esas alınarak yapılmıştır. (Thyroid. 2023 Sep;33(9)
:1039-1044.)



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 22:01
O "tup" takilmasa idi, bunlarin hicbiri olmayacak idi. 
Antibiyotiklerle; "buyumus lenf bezi tedavisi" diye bir tedavi, dunya'da sadece Turk doktorlara mahsustur!
Lenf bezleri, mikroplarla mucadele ederken buyurler, mikrop tehlikesi gecince de kendiliginden kuculurler!
O antibiyotikleri bosuna kullandi. 
Tiroid olayi, Takip edilecek. 


Mesajı Yazan: canberkk
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 22:32
iki gun once tiroid bezlerini komple aldilar hocam patoloji sonucuna gore radyoaktif iyot tedavisi verilecek yada verilmeyecek dediler hangi durumlarda o tedavi veriliyor bilginiz var mi, cocuklardan uzun sure uzak kalma durumu olacagi icim esim cok merak ediyor gerek olup olmayacagini onu ogrenmek istedim malesef her doktora guvenemiyoruz artik.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2025 Saat 19:06
Benim bransim degil. 
Baska bir Endokrin doktoru ile gorusun.
ZIRA bu tedavi Tiroid kanseri olanlara verilir. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat