Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İLK SÜT...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8429
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:07

Konu: İLK SÜT...
Mesajı Yazan: yeşim
Konu: İLK SÜT...
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 19:18

ANNE SÜTÜ OLUŞUMU,BAŞLAMASI VE İLK SÜT...

Memede süt yapımını sağlayan madde annenin beyninden salgılanan “PROLAKTİN” adlı bir hormondur.

Gebeliğin sonlanmasıyla vucutta gebelik hormonları azalır ve prolaktin salgılayan bezler uyarılır. Prolaktin salgısı doğumdan sonra bazı annelerde hemen, bazılarında 4 gün içinde artmaya başlar.

Kan damarları, memede üt yapımı için gereken maddeleri süt hücrelerine taşır. Proltinin etkiiyle memeler sütle dolar. Bu sürede memede kan damarları daha çok kan taşır ve memeler sıcak ve ser olur. Süt akmaya başladıkça ve bebek emmeyi öğrendikçe memedeki grginlik azalır. Anne de rahatlar.

Bu olaylar sırasında anne ve bebek zorluklarla karşılaşabilir. İlk günlerde anne ve bebeğe yardım ve destek gerekebilir.

BAŞARILI EMZİRMENİN KURALI:KENDİNE GÜVENMEKTİR...

Başarılı bir emzir me öncelikle, annenin bebeğini emzireceğini düşünmesi ve bunu başaracağına inanmasıyla başlar.

Nasıl emzireceğini bilen bir anne de kendine güven duyar.

. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annenin kendi sütüdür. Her annenin sütü kendi bebeği için en uygun bileşimdir.

. Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı kolaylaşır.

. Erken emzirme ile annede doğum sonu kanamalar çabuk kesilir, memelerde şişme ve iltihaplanma olmaz. loğusalık kolaylaşır.

. Anne sütü ile beslenen bebeğin D vitamini ve flor dışında hiçbir ek sıvıya ek besine, vitamine gereksinimi yoktur.

. Bebeğe ek besin yada sıvı verilmesi annenin süt yapımını azaltır.

. İlk 6 ayda yalnız anne sütü ile beslenen bebekler sağlıklı büyür ve gelişir. Başta ishal olmak üzere mikroplu hastalıklara yakalanmazlar, bebeklik döneminden sonra da daha az hastalanırlar.

. Annenin bebeğini emzirmesiyle anne-bebek ilişkisi güçlenir, annenin bebeğini benimsemesi, bebeğin sağlıklı bir kişilik kazanması kolaylaşır.

. Sağlıklı her anne bebeği için yeterli süt üretebilir.

Anne sütü ile beslenme her bebeğin en doğal hakkıdır.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 20:07
ClapClapClap
ben bebeğimi emzirmekten zevk alıyorumBig%20smileemzirmesem o kadar sokulmaz bana bu sayede kaynaşıyozLOLvalla daha kesmeyi düşünmüyomEmbarrassed

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 08:43
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

ClapClapClap
ben bebeğimi emzirmekten zevk alıyorumBig%20smileemzirmesem o kadar sokulmaz bana bu sayede kaynaşıyozLOLvalla daha kesmeyi düşünmüyomEmbarrassed
Bravo sana...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 09:57
bak şimdi ben de özendim Yeşim, ben zor ayırdım ama yemek yemiyordu bu sefer deConfused

Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2008 Saat 22:03
bende çoook buyuk zvk alıyorum.kızım hala emıyor pek de huzursuz degılım ama kesmeyı d duşunmuyor dgılım.memeden kseılınce ondan daha fazla uzulecegıme emınım.hadı hayırlsı.

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat