Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnfluenza A

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84416
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:02

Konu: İnfluenza A
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: İnfluenza A
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2025 Saat 13:27
Hocam merhaba, çocuklarım ve ben dün akşam rahatsızlandık. Bende sadece kuru öksürük. Kızımda(yaş7,5) ateş(38,5), balgamlı öksürük ve baş ağrısı, oğlumda(3,5) sabah balgamlı öksürük karın ağrısı bulantı kusma başladı. Doktora gittik kızıma test yapıldı influenza A pozitif çıktı. Muhtemelen oğlum ve bende aynıyız hocam oğlumda da ateş başladı bende de başlayacak sanki, bacaklarım ağrıyor ve üşüyorum. Bize domuz gribi ilacı verdi. Hocam bu ilacı kullanmazsak bir sıkıntı olur mu? İkiside sürekli uyuyor hiç dokunmuyorum ateşleri olsa bile. Sadece iyotlu su ile arada spreyleme yapıyorum. Ateşlerini düşürüyor bu şekilde. Bir de C vitamini veriyorum 2 saatte bir oğluma 500mg kızıma 1000mg.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2025 Saat 19:18
Grip geciriyorsunuz, Enfluvir, aldi iseniz kullanin. Cok matah bir ilac degil.
 " Sadece iyotlu su ile arada spreyleme yapıyorum."
 SAKIN bu cok salakca ve tehlikeli uygulamayi yapmayin. 
Bu assagilik sahtekarlar degilmi idi, " -Zararli" diyerek, ciltten kullanimini bile yasaklayanlar?? 
Ne oldu da simdi; cilde surulunce bile "tehlikeli" olan bir madde iciliyor veya sprey yapiliyor??

" Bir de C vitamini veriyorum" 
Son derecede gereksiz bir uygulama. 
C vitamini sahtekarligi anlattigim makaleyi Yazarlar kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2025 Saat 22:43
Hocam merhaba, influenzanın en sıkıntılı günlerini atlattık diye düşünürken bir öksürük başımıza bela oldu. Kızım sürekli öksürüyor çocuk artık öksürmekten nefes alamayacak duruma geldi. İlk gün balgamlıydı öksürüğü şimdi daha çok kuru öksürük gibi ama çok daha kötü.

Mesajı Yazan: Betül yazıcı
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2025 Saat 00:16
2 hafta oldu bizde hala gecmedik öksürük 3 yasinda ki kizim hala oksuruyor özellikle geceleri benim hala öksürüğüm geniz akıntım devam ediyor nasıl geçecek bende bilmiyorum kadir hocamın bütün cevaplarını okudum öksurukle geçmesini bekliyoruz 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2025 Saat 00:54
Şimdi baktım ateşi de 38 çıktı, ateşi düşmüştü 2 gündür.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2025 Saat 00:56
Geçmiş olsun Betül Hanım, bende de durum aynı öksürük geçmiyor çok rahatsız edici. Ateşde eklenince şimdi tekrar bi endişelendim.

Mesajı Yazan: Betül yazıcı
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2025 Saat 00:58
3 yasinda kizimda ateş 4 gun sürdü hepte 40 di atesi hiç bir şey kullanmadim kızım 4 gün sadece su içti bir de eline meyve veriyordum bir iki ısırıp bırakıyordu 4.gece atesi yine çıktı düzelmeyecek heralde dedim sabah oldu atesi bitmişti ama hala öksurugumuz devam ediyor bal limon veriyorum inşallah sizinde hemen geçer ilk defa böyle bir hastalık yaşadık ateşli olarak çok zordu bizim için kadir hocamın bütün yazılarını okudum havale dahi geçirse sakin kalmalıyım diye kendimi telkin ettim hep

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2025 Saat 10:12
İnşallah, teşekkür ederiz. Bizimde en zorlandığımız hastalık bu oldu maalesef. Hastalıklardan hiç korkmam normalde, ateş falan hiç düşürmem ölçmem bile doğru düzgün hep akışına bırakırım. Bunda da öyleydim ama dün ateş tekrar çıkınca bi noluyoruz olmadım değil yani. Biz daha öncede influenza geçirdik 3-4 sene oluyordur ama asla böyle değildi, bu seneki çok farklı.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2025 Saat 20:32
Ates (Turk doktorlarinin size spyledikleri gibi) ZARARLI DEGILDIR! Soylenenlerin tamami Turk doktor 
zirvalaridir. Turk doktorlari; hastalari ates ve havale ile korkutarak para kazanirlar.
Atesin, bilakis faydalari vardir. Ates ile ilgili makalelerimi okuyun. 
Turk doktor palavralarina kanmayin.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2025 Saat 10:29
Korkmuyorum hocam ateşe hiç müdahale etmem hiç bir hastalıkta. Hatta eşim küçükken havale geçirmiş. Babalarında havale geçmişi var diye çocuklarımda da olabilir diyor doktorlar. Ben doktorlara da söylüyorum ben ateşe hiç müdahale etmiyorum şuana kadar çok şükür hiç havale durumu olmadı çocuklarımda.

Hocam influenza başlayalı bugün 8 gün oldu ama kızımın öksürüğü farklılaştı. Daha dolu sanki bronşiolit olduğundaki öksürük gibi. Dolu dolu ama balgamda çıkmıyor. Bu öksürük zatüre bronşite falan döner mi diye endişeleniyorum sadece.

Mesajı Yazan: Sağlıklı nesil ..
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2025 Saat 00:01
Bu viruste öksürük gecmiyor sebebini hiç anlamadım bı ayı geçti oksuruyorum ben şahsen koronadan beter etti sürekli boğazım kaşınıyor gibi oluyor ve oksuruyorum her öksürükte balgam çıkıyor 

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2025 Saat 01:21
Griplerde, viruslar yokolduktan sonra bile oksuruk ve adele agrilari bir muddet daha devam ederler.
Bu agrilar, viruslarin harab ettigi hucrelerin tamirati olana kadar devam ederler. 
Ara ara sicak buhar ve ColdMix kullanin. 
Viruslarin vucuttaki yasamlari ile ilgili yazilarimi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat