Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84441
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 22:06

Konu: Burun tıkanıklığı
Mesajı Yazan: Şenaydemir
Konu: Burun tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2025 Saat 15:45
Hocam merhaba;
9 yaşındaki oğlumun 2 aydır burnu tıkalı. Geniz eti yok. Bademcikleri aşırı büyük dediler ama biz aldırmadık. Tuzlu su ile hem gargara yapıyoruz hem burna damlatıyoruz. Cold mix yakasına damlatıyoruz. Doktoru alerjiden olabilir dedi ama biz damlaları da kullanmadık sadece Zyrtec şurup veriyoruz. Ama o da fayda etmiyor. Hem gündüz hem gece burnu tıkalı konuşmasından belli oluyor. Çocuğun genel duruma etki etmediği için(hareketleri, enerjisi, iştahı gayet normal) üzerine çok düşmedim. Hocam bu tıkanıklık uzun sürse çocuğa bir zararı olur mu merak ediyorum ya da zamanla düzelir mi acaba
Bir de hocam 3 gün İlliadin kullanmak fayda eder mi. Elimizde yetişkin için İlliadin sprey mevcut, damla alana kadar spreyi kullanabilir miyiz yoksa pediatrik versiyonu mu olmalı
Teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2025 Saat 20:16
   " Doktoru alerjiden olabilir dedi "
Baska bir sey deseler sasardim.
 Salak olduklari icin; "kargadan baska kus, allerji'den baska hastalik ismi bilmezler" Siz hic bu salaklarin, 
9 seneden beri grip teshis ettiklerini gordunuz mu?? Ya Astim derler, ya da Zaturre!! Bunlari yemezseniz,
 "Allerji" derler

SAKIN Zyrtec vermeyin, cocuk daha kotu olur. Akintiyi koyulastirdigi icin, hiriltilar baslar! Ondan sonra da
Turk doktorlari; "Ronkus" duyarlar!!!!
Eriskin sprey zaten cocuklarda kullanilmaz.
Siz eczane'den; Iliadin Pediatrik DAMLA alin. 
Yazilarimi ve makalelerimi mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2025 Saat 15:06
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. 
İlliadin pediatrik damlayı sabah akşam her burun deliğine 2 damla damlatacağım 3 günü geçmeyecek şekilde. Hocam bir yazınızda, damladan hemen sonra serum fizyolojik damlatmayın diye yazdığınızı hatırlıyorum. Damladan sonra ne kadar bir süre geçmeli serum fizyolojik için. Bir de evde hazırladığımız tuzlu suyun fazla kullanılmasını zararı olur mu. 
Teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2025 Saat 19:50
Kulak agrisi icin kullaniliyorsa, 5 gun.. 
Burun tikanikligi icin; 3 veya 5 gun sadece bir burun deligine damlatin, sonra obur burun deligine. Bu sayede
yan etkileri de olmaz.

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2025 Saat 11:00
Hocam vaktinizi aldığım için çok özür dilerim, 3 gün bir burun deliği sabah akakşam 1 damla sonra 3 gün diğeri. Toplam 6 gün yani değil mi. 

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2025 Saat 20:18
OKUYUN... 
Yuz bin kere anlatildi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat