Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Balgamlı öksürük ve kan değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84645
Tarih: 26 Ara 2025 Saat 13:02

Konu: Balgamlı öksürük ve kan değerleri
Mesajı Yazan: aysenkostak
Konu: Balgamlı öksürük ve kan değerleri
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2025 Saat 20:33
Kadir Bey meehaba. Kızım 11 yaşında 10 gün önce sadece öksürükle başlayıp ateşle devam eden bir hastalıgı var ve şuan balgamlı ve kriz şeklinde gelen bir öksürüğü var. Ateş 3 günden uzun sürünce kan tahlili yaptırdık. Crp bira yüksek olduğu için antiniyotik verdik 4 gün. Genel hali iyi iştahı iyi fakat öksürük şiddetli bir şekilde devam ediyor.Öksürmeye başladığı anda lavaboya gidip balgamı çıkarmaya çalışıyor. Bugün de aynı şey oldu fakat balgamında kan vardı..açıkçası paniğe kapıldım. Önceki mesajları okudum. Sizede kan tahlili sonuçlarını gönderiyorum değerlendirirseniz çok sevinorim. Özellikle kreatin sinaz değeri çok fazla yüksek sebebi ne olabilir? Kaslarla alakalı gibi okudum.kafam karıştı. Sporcu aynı zamanda yoğun antrenman yapıyor onunla ilgili olabilir mi?  Şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 07:25
Turk doktor uydurmasi olan; CRP ile is yapmayin.
Esas olan WBC degeridir. WBC(bu yas icin) 13.0 uzeri olursa, antibiyotik gerekebilir. 
Tahlilleri goremedim. 

Mesajı Yazan: aysenkostak
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 16:10
https://imagizer.imageshack.com/img924/9103/kJl83x.jpg

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 19:53
Kesinlikle VIRAL enfeksiyon (WBC:5.03) sakin antibiyotik baslamayin. 
11 yasinda kiz cocugunda; Frengi (Treponema Pallidum) ve AIDS baktiran doktorun da "zeka seviyesini"
 tebrik etmek gerekir!!!
Farkli gibi gorulen sonuclar; "Eriskin Referans Degerleri" kullanildigi ve Sprotif faaliyetler sonucu, dikkate
 almayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat