Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bexero,menenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85157
Tarih: 16 Tem 2025 Saat 03:29

Konu: Bexero,menenjit
Mesajı Yazan: maritza
Konu: Bexero,menenjit
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2025 Saat 19:28
Hocam Merhaba,

04.11.2011 doğumlu kızım 1.5 yaşından beri sadece sizin tavsiyelerinizle ilaçsız büyüyor. Sağlığınıza duacıyız..

Hocam, kızım 2013 yılında iki doz Menactra aşı olmuştu. Bexero yaptırmadık. 13 yaşında.

Okul veli grubunda farklı bir okuldaki bir öğrencide viral menenjit görüldüğüne dair bir bilgi paylaşıldı. Aynı okul yönetimi velilere yolladığı mailde İstanbulda farklı okullarda bakteriyel menenjit görüldüğüne dair duyumlardan bahsetmiş. 

Nasıl bir önlem almalıyız? Buradaki çocuk doktorumuz birer ay ara ile Bexero yaptırın dedi . Ama biz sizin fikrinizi almadan hareket edemiyoruz.

çok teşekkürler,

-------------
m.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2025 Saat 22:23
Viral menenjitlerin aşıları veya tedavileri yoktur. 
Bir şey yaptırmayın.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2025 Saat 22:41
Hocam, teşekkürler..farklı okullarda bakteriyel menenjit görüldüğüne dair duyumlar da varmış...bexero yaptırmamıza gerek var mı? bir de 2013de olduğu Menactra aşısının etkinliği sürüyor mudur?bazı velilere doktorları hatırlatma dozu yaptırmalarını tavsiye etmiş.Bunu yapmamıza gerek var mı?

iyi ki varsınız...

-------------
m.

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2025 Saat 09:03
1- Menectra, Türkiye'de bir tek hacılara gerekir.
2- Görülen menenjit olgusu, "Viral menenjit"tir!

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2025 Saat 12:19
tamam hocam...Velilerde o kadar büyük panik var ki, herkes bexero yaptırıp ,eş zamanlı menectra için rapel dozlar yaptırıyor...

Biz de bu ortamda risk mi alıyoruz diye endişe duyuyoruz... Suriyeli nüfusun çokluğu tedirginlik yaratıyor.

13 yaşındaki kızım için Bexero yaptırırsak olumsuz bir tarafı var mıdır?  Yoksa gerek yok mu?

Hocam, sabrınız için sonsuz teşekkürler...Çocuk söz konusu olunca hata yapmak istemiyoruz.

-------------
m.

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2025 Saat 13:30
Yaptırsınlar bakalım. 18 ay sonra hiç bir koruyuculuğu kalmayacak!!
Ayrıca da o "menenjit" olgusu, VİRAL menenjit! Aşısı veya tedavisi yok!

Mesajı Yazan: Dobi
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2025 Saat 21:17
Kadir bey arama moturunda aradım ama bir cevap ile karşılaşmadım .peki viral menenjitlerin tedavisi yok dediniz ..kendiliğinden iyileşme olasılığı ne nedir sonuçta ölümle sonuçlanan vakalarda var ne yapmamızı çocukları nasıl korumamizi önerirsiniz ..şimdiden tesekkurler

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2025 Saat 22:31
Doktor hatası olmazsa, iyileşir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat