Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocuklarda öksürük ilacına dikkat!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8539
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 21:27

Konu: Çocuklarda öksürük ilacına dikkat!
Mesajı Yazan: superisi
Konu: Çocuklarda öksürük ilacına dikkat!
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2008 Saat 17:45
Özellikle doz aşımı konusuna dikkat çekilen açıklamada ilaçların kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi.

Öksürük ilaçlarının özellikle 2 yaşından küçük çocuklarda kullanımının sakıncalı olduğunu belirten FDA yetkilileri, soğuk algınlığına yönelik olanların ise 6 yaşından önce kullanılmaması gerektiğini söyledi. FDA, 30 yılda 54 ölüme yol açtığı savunulan bu ilaçların çoğunlukla yüksek doz durumunda zarar verdiğine de dikkat çekti.

Hürriyet'in verdiği bilgiye göre, Amerika’da öksürük şuruplarının ardından bir kriz de hormon ilaçları nedeniyle yaşandı. Çinli bir ilaç firması ülkeye milyonlarca dolar değerinde hormon ilacını izinsiz sokmakla suçlanıyor. Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) memurlarının hazırladığı 62 sayfalık rapora göre GeneScience Pharmaceuticals Company adlı şirketin ürettiği bu ilaçlar, ülkeye oyuncak, saç bakım ürünü gibi kategoriler altında sokuldu. İlaçların özelikle sporcular tarafından kullanıldığına dikkat çeken yetkililer bu sporcuların ismini açıklamadı.

Samanyoluhaber

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2008 Saat 18:59
ah canim ya sasirdik kaldik  napicamizi hic bir seye ilaca bile guvenemez olduk paronayak oldum ya neyapsam bilgilerin icin saol cnm

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2008 Saat 22:32
Çocuklar hasta olduğunda dr. götürüyoruz,onlarda ilaç yazıyor alıp içiyoruz.Şimdi kime inancağımızı şaşırdık vallahi.ConfusedConfusedTeşekkürler canım..

-------------

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2008 Saat 15:19
Rica ederim canlar. Maalesef ülkemiz insanına değer vermiyor.Verse idi bu spekülasyonlara gerek kalmazdı.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat