Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pekmez hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85482
Tarih: 19 May 2025 Saat 19:11


Konu: Pekmez hakkında
Mesajı Yazan: Btl
Konu: Pekmez hakkında
Mesaj Tarihi: 19 May 2025 Saat 10:56
Hocam köy pekmezlerinin uzun süre  çok yüksek ısıda kaynatildigi için kansorajen içerdiği o yüzden soğuk sıkım pekmez Öneriyorlar artık siz ne düşünüyorsunuz bu konuda 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2025 Saat 11:22
Dünyanın hiçbir yerinde, Pekmez "Çocuk gıdası" olarak kullanılmaz. 
Eskiden, şeker pahalı olduğu için pekmez çocuklara kakalanır, üstünede, "kan yapar" diye yalan söylerler
 ve evdeki reçeli efendiler yesin diye saklarlardı!! 
Söylenenlerin tamamı yalandır.
Ayrıca da, içindeki şekerin çogunluğu "Glikoz" olup, İnsulin metabolizması için çok sakıncalıdır! 

Her türlü, şeker ve nişasta 120 derece üzerinde pişirildiğinde, Maillard Reaksiyonu ile; L-Asparagine'den
 "Acrylamide" oluşur! Bu maddeye bazıları "kansorejen" diyorlar! 
Yapılan deneylerin tamamı fareler üzerinde yapılmış olup, doğrudan insanlarda zararlı olduğu şimdiye 
kadar gösterilememiştir. 

Şekerler ile yapılan bütün çalışmalar dahi, fareler üzerinde yapılmıştır. 
100 gramlık bir fareye 10gram şeker Gavaj denilen hortum ile midelerine sokularak yapılan deneylerden
 ne hayır gelir, siz düşünün. 
70 kilo bir şahıs; 7 kilo şeker yerse ne olur?





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat