Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kadir hocam size yazmak istedim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85532
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 15:24

Konu: Kadir hocam size yazmak istedim
Mesajı Yazan: Betül yazıcı
Konu: Kadir hocam size yazmak istedim
Mesaj Tarihi: 23 May 2025 Saat 21:23
Kadir hocam kızım tam 3 yaş 6 aylık 3 aydır kekemelik başladı.  Zaten konuşması tam net güzel değildi anlaşırlilik düşüktü hala öyle ama ben 4 yaşına kadar hiç sorun yapmayacagimi bildiğim için konuşmasını kafaya takmıyodum. Hocam alanınız değil ama bu kekemelik bir anda nasıl başladı bilmiyorum tam başladığı donem 14 gün arayla 3 4 gün düşmeyen 40 derece ateş yaşadı viral enfeksiyondu bu ateşli hastalıklarının hemen üstüne kekemelik başladı beyninde ki konusma mekanizmasını ateş etkilemiş olabilir mi norolojiye gitsem mi hocam . Dil terapsrine gittik hocam resmen para tuzağı geldi bana daha cocugu konuşturmadan ödeme planı çıkardı bana direk  . Hocam norolojiye gitmemize gerek var mı ateşli hastalık üstüne olduğu için beyni etkilenmiş olabilir mi çok üzülüyorum Kadir hocam kızım zaten aksi huysuz bir çocuktu bana yapışık bir çocuktu iyice aksi huysuz oldu artık dayanamıyorum bazen kızıyorum ağlıyorum yanında tek çocuk beni nasil bu hale getirdi bilmiyorum bazen kızım gözüme gözüksün istemiyorum cok huysuz ve aksi hiç ağlaması bitmiyor 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2025 Saat 09:23
Hiçbir şey gerekmez. 
Kızlardaki "kekemelik", erkeklerdekinden daha hafif seyreder ve çabuk düzelir. 

"Dil terapisi" de bunu bilirler ve en çok sevdikleri hastalar bunlardır. 
4 yaşından evvel de hiçbir şey yapılmaz.
Yapacağınız tek şey, sabırlı olmak, o konuşurken, sabırla dinlemeniz ve asla düzeltmeye çalışmamanızdır.
Şiir, tekerleme söylemesi de yardımcı olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat