Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86236
Tarih: 10 Ağu 2025 Saat 16:02

Konu: Diş
Mesajı Yazan: Leylabusra
Konu: Diş
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2025 Saat 19:13
Hocam iyi günler..6 yaşında kızımı dişçiye götürdüm.Ara sıra dişi ağırıyordu ve çürükleri vardı korkusundan ikna olmuyordu.Sonun da oldu ve panormk röntgnle alt yan 2 dişinde iltihap ve dişin tamamen bittiğini söyleyip çekilmesi gerektğni söyledi..Çekildikten sonra yeni dişin yamuk gelmemesi için ufak demir gibi birşey koyulması gerektğni söyledi.Dişi çektikten sonra iltihaptan dolayı antibiyotk verecğni söyledi.Süt dişlerinin çekilmesinin doğru olmdğnı biliyorum fakat iltihaplı dediği için bilemedim?
1 normal kanal 1 süt kanal 1 dolgu yapılması gerktğni söyledi süt dişlere..Yazılarnzdan okdğm kadryla Çürük dahi olsa dolgu kanal yaptırmamalımıyız..Kalıcı dişleri de çürütecğni söylüyorlar dişçiler :/

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2025 Saat 08:39
Söylerler! 
Çocukların dişlerinin çürümesini önleyen Zymafluor (Dentifluor) ilacını; ahmak Sağlık bakanlığına hile ile
yasaklatabilen şarlatanlardan ne beklenir? 
Sadece ağrı yapan dişleri çektirin ve başka hiçbir şey yaptırmayın. Söylenenler; "tamamen duygusal"!!
Yalan bak yalana!!!
Antibiyotik gerektirecek bir iltihabı olan diş ZATEN ÇEKİLMEZ!!! ÖNCE antibiyotik verilir, sonra değil!
Bunu aynen iletin.

Mesajı Yazan: Leylabusra
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2025 Saat 10:56
Çok teşekkürler hocam Allah razı olsun sizden siz de olmasanız bilemeyip dediklerini yapmak durumunda kalıcaz.Aynılarını söyleyeceğim.Dolgu ve kanal işlemlerini de yaptırmayacğm değil mi? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2025 Saat 11:45
Gerekmez!Almanya, Fransa veya Belçika'dan getirtebilirseniz; Zymafluor tablet1mg (Dentifluor'da olur) 
getirtin.
Her gün, günde 1 tane çiğneyerek alsın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat