Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Turist hastalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86370
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 23:43

Konu: Turist hastalığı
Mesajı Yazan: aysegulasya
Konu: Turist hastalığı
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2025 Saat 18:12
Hocam merhaba 4.05 günlük doğu tatilimizde ben ve kızım sulardan olduklarını söyledikleri hastalığa yakalandık. Ben oradayken çok kötü oldum serum aldım kendime geldim flagly verdi ama iyi olursam içmemi tavsiye etmedi. İshal devam etmesine rağmen içmedim.kızım ise İstanbul’a döndüğümüzde kötü oldu ilk gün 3.04 kere kustu o da bir serum aldı ve o gece toparladı kusması kesildi. Kızım bu arada muayenede kulakları çok kızarık çıktı. Yoğun öksürüğü vardı 3 gün 2.5 ml azitro kullandı. Bugün son gün. Ve bugün kızım rahatsızlanalı dört gün oluyor. çok yoğun bir gaz sancısı var tuvaletini yaparken çok sancı çekiyor ishal gibi değil ama kıvamlı açık kahve beze ve popoya yapışan bir kaka. Benim anladığım kadarıyla karın ağrısı çekiyor bunla alakalı ne yapmamı tavsiye edersiniz. Çok kokulu gazda çıkarıyor. Keyfi hiç yok.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2025 Saat 21:48
Bu tip ishallerde ASLA Antibiyotik kullanılmaz!! kullanılırsa, işte böyle olur.
Alınan antibiyotikler, kan-damar yolu ile vücuda dağılılırlar. Kakaların arasındaki bakterilere NASIL ETKİ
 EDECEK??? Etki etmemesi bir yana, bir de üstelik, barsak cidarına kadar gelerek, orada simbioz halinde
yaşayan yararlı (probiyotik) bakterileri de yok eder ve durum aynen sizin tarif ettiğiniz gibi olur.
Muhtemelen; Clostrdium Difficile enfeksiyonu oluştu! 
Bütün ilaçları kesin ve her gün bir paket Reflor tozu üç kısma bölüp, yemeklerine katın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat