Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baş dönmesi sersemleme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86606
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 13:24

Konu: Baş dönmesi sersemleme
Mesajı Yazan: nesefeyza
Konu: Baş dönmesi sersemleme
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2025 Saat 00:40
Sayın Hocam Mrh.İyi olmanızı temenni ederim.Size bir sorum olacaktı.13 yaşında bir kızım var.Genel olarak sağlık durumu iyi gibi.Yalnız bir sıkıntımız var.Bu yaşına kadar 5 kez baş dönmesiyle gelen sersemlik hali yaşadı.Bacakları onu taşıyamıyor gibi kendini bırakıyor.İlkkez bugün 2-3 sn bir bayılma hali yaşadı gibi.Nasıl olduğunu anlatmam gerekirse.İlkinde küçüktü.Gribal bir durumu vardı sağlık ocağına götürdüğümde kapıda yaşadı.2.sinde sıcak su dolu küvette oldu.3. muhabbet kuşu evden kaçınca yaşadı.4.gece korkulu rüya görünce odasından yanıma geldi.Yatağın dibine yığıldı.5. bugün yine sıcak su dolu küvette iken bir ara panelin kumandasına basmış mavi bir ışık çıkınca heyecanlanmış bana söylemek için yanıma gelirken başı dönmeye başlamış.Yaklaşık 6 saat önce oldu.Şu an yatıyorken kendinde olduğunu ancak başının hala biraz döndüğünü söylüyor.Genel olarak her pazartesi başı ağrıyor.Babasında migren var.Doktora gitmeli miyiz hangi bölüme gitmek gerek.Korkuttu bügün😞

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nesefeyza
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2025 Saat 07:13
Bugün baş ağrısıyla uyandı hocam.2 gündür başı da ağrıyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2025 Saat 11:26
1- Ergenlik döneminde, bilhassa zayıf/narin yapılı kızlarda tansiyon düşük olur.
Bilhassa aç karnına aniden ayağa kalkma, heyecanlanma, bu gibi şikayetlere sebep olabilir.
2- Hizlı büyüme (kilo alımı) ile beraber, bunun karşılığı olan "demir" alınmazsa, nisbi bir kansızlık olabilir! 

- Tansiyonuna baktırın.
- Kan sayımı yaptırın ve sonuçlarını bana yazın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat