Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendimle ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86819
Tarih: 23 Eki 2025 Saat 01:03

Konu: Kendimle ilgili
Mesajı Yazan: müptela
Konu: Kendimle ilgili
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 07:22
   Dr Bey ben 91 doğumluyum gebelik mevcut 32. Haftadayım. Dr umun özel muayenehanesine gidiyorum benden idrar kültürü istediler dün verdim. Fakat daha sonuç çıkmadan antibiyotiği aldırdılar olumluysa hemen gece içmem gerek diye. Bu tahlilin sonucunu görme şandım var mı ? Çünkü enfeksiyon var çıktı sonucunu size veremem anlık yapılıyor hemen dedi , kiti çöpe atmış , sonrada kültür için örnek aldı sonucu bekliyorum… Olumlu çıkarsa bunun belirtileri olmaz mıydı idrarda yanma ağrı gibi… Birde çıkan sonucu isteyebilirim değil mi ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 09:45
SAKIN inanmayın! Ve sakın kültür sonucu " Enfeksiyon var" derlerse de inanmayın.
İdrar kültüründe hakikaten enfeksiyon varsa:
1- Nitrit:(+) olur. (tahlilde)
2- Koloni sayısı: 100,000 üzeri olur.
3- Mikroskopta: "silme" lökosit görülür. Öyle 8-10 lökosit görüldü diye "enfeksiyon var" denilmez.
NOT: Kültür için idrar örneği vermeden önce iyi bir temizlik yapılması ve ARA idrar'ın verimesi şarttır.
Bu kaideye uymazsanız, bu kültür sonucu geçersizdir.

Mesajı Yazan: müptela
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 10:12
    Teşekkür ederim Dr Bey bu durumda Nitrit + veya - olduğunu ben göremedim kültürden bu gözükür mü ? Kendileri anlık yapılan kit ile enfeksiyon var dediler ve sonucu göremedim. Ayrıca idrar tahlili vermemi önerir misiniz zaten sağlık ocağım çağırıyordu idrar tahlili vermeniz lazım diye ona göre giderim hemen. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 14:52
Kültürde yazmaz... 
Bana kalırsa, kasten göstermedi veya yazılı olarak vermedi!
Kültürü bekleyin ve benim dediğim noktalara dikkat edin. 
Yeni yaptıracak iseniz; temizliğe dikkat edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat