Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86840
Tarih: 28 Eki 2025 Saat 11:05


Konu: Kulak
Mesajı Yazan: canberkk
Konu: Kulak
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2025 Saat 22:33
Merhaba hocam kizim 4 yasinda anaokuluna gidiyor.
Size cok sorulan bir soru oldugunu farkindayim kusurabakmayin simdiden. Viral enfeksiyon sonrasi kulak agrisi olursa bes gun sabah aksam illiadin damlatin demistiniz. Damla bulamadik spreyi siringa ile cekip damlatiyoruz.

Ama gripken atesi yoktu kulak agrisiyla ates baslado dusuk seviyede 38,2 civari tabiki ilac vermiyoruz. Ne yapmak gerekir akinti yok dokununca agriyor hafifte ates var? Sadece agri olsaydi sizi mesgul etmezdim ama ateste olunca sormak istedim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2025 Saat 12:19
1- Evet. Ben de, damla bulamayanlara, sprey şişesini damlalıklı bir şişeye boşaltıp, kullanılmasını tavsiye ediyorum.
2- Sakın ateş düşürmeyin. Ateş olmazsa, bağışıklık çalışmaz. Ateş olması, vücudun enfeksiyonu ciddiye aldığına işaret eder.
3- Kulak zarı; içerde biriken sıvının tazyiki ile delinirse akıntı olur. 


Mesajı Yazan: canberkk
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2025 Saat 16:29
Tesekkurler hocam o saman illiadine devam iyi gunler dilerim



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat