Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Helikobakteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=87096
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 14:08

Konu: Helikobakteri
Mesajı Yazan: Dobi
Konu: Helikobakteri
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 00:55
Merhaba Kadir bey bu konu hakkında size daha önce de yazmıştım oğlum 6 yaşında  yaklaşık 7-8 ay önce sadece kusma şikayetiyle bir iki kere kusmuştu daha sonrasında rutin hayatımıza geri döndük fakat o günden beri her yemek yiyişinde 5-6 kaşıktan sonra midesi bulandığını söylüyor sonra yemek yemeye çalışıyor sevdiği bir şey yiyince de öyle oluyor zamanla geçer dedim ama geçmedi bazen inanılmaz gaz oluşuyor çıkarıyor  ve uyurken sürekli yutkunuyor internetten baktığım zaman heloribakteri olma ihtimali çıkıyor karşıma akşamları uyurken ağız salyasi ve diş gıcırdatması da var andazol şurup da kullandım fakat hiçbir değişiklik olmadi..heloribakteri olma olasılığı  var mı kilo alımında bir sorun yok kilo alıyor ..ayrıca yazınızda helikobakterinin tedavisinin olmadığını yazmışsıniz antibiyotigin ise yaramayacagini belirtmissiniz ..peki böyle bir durumda helikobakteri nasıl iyileşir..bazı yazılarda tedavi edilmediginde kansere kadar ilerleyebilecegini yazıyor.. cevabiniz için simdiden teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 10:09
Helikobakterie Pylori olduğunda esas belirti; göğüs kafesnin en alt ve orta kısmında olan ağrılardır. 
Ağrı olmadan bu hastalıktan bahs edilemez. 

Helikobakterin tedavisi var! Olduğunda!!
Amoxisillin. Kilo başına 75mg (toplam doz günde 3 gramı geçmeyecek) iki doza bölünerek verilir.
Yanında Klaritin Kilo başına 7.5mg iki doza bölünerek verilir.
İlaveten de: Omeprazol günde 1 defa 10mg verilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat