Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ağızdan çocuk felci aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=88195
Tarih: 26 Ara 2025 Saat 13:02

Konu: Ağızdan çocuk felci aşısı
Mesajı Yazan: L.ada
Konu: Ağızdan çocuk felci aşısı
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2025 Saat 13:38
Hocam ben 6 aylık bebeğime aşı yaptırdım 6 lı karma ama ağızdan çocuk felci aşısını yaptırmadım karma içindeki çocuk felci aşısı koruyucu olurmu tek başına onu öğrrnmek istiyordum 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2025 Saat 09:21
Karma aşılardaki Polio aşısı; "cansız aşı" (Salk aşısı) şeklindedir ve sadece o şahısta bağışıklık oluşturur.
Ağızdan verilen Polio aşısı; "canlı- zayıflatılmış" (Sabin aşısı) şeklindedir. Uygulandığında, barsak cidarında
 bağışıklık oluşturur ve barsaklarda çoğalarak, dışkı ile lağıma dökülür. Lağımlarda yoğun olarak bulunan bu
 aşı virüsü, hastalık yapan "vahşi polio virüsünü" baskılar ve sularla bulaşmayı önler. 
Yani siz ayrıca; ağızdan Polio aşısı da yaptırdığınızda, topluma da hayrınız olur. Bir zararı da yoktur. 
Yazarlar kısmından, bu 2 aşının yapılış ve uygulanışları ile ilgili yazıyı da okuyun.
Aşı işi, öyle basit bir "imalat" değildir. O yüzden Kenan Evren'den beri de, bu aşılar hala Türkiye'de imal
 edilemiyor. 
Hani bir aralar, Covid salgını başladığında, bir takim "kahramanlar" çıkmıştı da, Covid aşısı hazırlıyorlardı!!!
23 Nisan'a hazırdı. Aldılar boylarının ölçüsünü. 
Lütfen bu 2 makaleyi yazarlar kısmından okuyun:
1- Çocuk Felci Aşılarının yapımı ve farkları.
2- Covid19 aşısı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat