Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ilaci kustu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=88584
Tarih: 11 Oca 2026 Saat 19:19

Konu: Ilaci kustu
Mesajı Yazan: 3 gonca
Konu: Ilaci kustu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2026 Saat 21:25
Iyi akşamlar hocam 9 yaş erkek cocuk. Dunden beri ateş halsizlik ve oksuruk burun akintisi vardi. Bugun test verdik influenza  B pozitif çıktı . Doktor enfluvir  verdi. Icirdikten 1 saat sonra kustu . Acaba ilacı tekrarlamak gereklimi yoksa etki etmişmidir
. Hocam az önce uyuyodu uyandi fakat sanki karşısı da başka biri varmış gibi sayiklaďı gözünü bir yere dikti kendine bi gelemedi korktum hocam.bu durum normalmi bu hastalıkta. Ateşi yuksek ondan olabilir mi?Siz bu durumu enfeksiyöz mononükluoz  hastalığında olur demiştiniz. Bu hastalıktada olur mu?
Hocam ilacin yan etkilerinde zihin karısiklıgı ,anormal davranış,hayal görme gibi etkileri varmış. 1 dozda bu etki ortaya çıkar mı?Şaşırdım hocam.bu durum varsa doktora veya hastanenin aciline başvurun diyor.Ne yapayım.
Sağlıkli günler dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2026 Saat 09:40
Enfeksiyöz Mononükleosis olabilir. İlacın bir zararı olmaz.
Coxsackie virüsü de, hayal görmeler yapabilir.
Hiçbirinin önemi yok, hepsi kendiliğinden düzelir, yeter ki, antibiyotik kullanmayın. 
Giderseniz, canınıza okurlar! Tomografi, MR, US, artık ellerinde hangi chazlar varsa, hepsine sokarlar. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2026 Saat 13:06
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum sizi. Biz dun test verirken  streptokok icinde kultur ve hizli test vemiştik. Hizli negatifti bugun kültürde negatif fakat başka bi bakterinin ürediğini söylüyor.
Transient bakteriler:pseudomonos aeruginosa cok sayıda.
Açıklama:Bu bakterinin normal bogaz flarasında olmadıgı gibi klasik patojen bakteriler arasındada değildir. ANcak üzun süren antibiyotik tedavisi sonucu oluştuğunu.
Ancak bogaz mukozalarında açık yara olmasi halinda patojen etkin olarak değerlendirilmelidir. Yaziyor hocam.
Bu ne anlama geliyo .Siz kızarsiniz ama internetten baktim korktum bu bakteri hakkında. Ne yapayım ben şimdi hastaneye götüreyim mi?

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2026 Saat 13:59
Kültüre kulak asmayın! Dişardan bulaşmıştır! 
Pseudomonas bakterisi;  terminal derecede ağır kanser hastalarında üreyebilir. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2026 Saat 14:01
Tekrardan bi test filan gerek yok degilmi hocam. Cok tesekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2026 Saat 14:03
Sabit Forum, 3. sayfadaki; "Parasetamol dozları" yazımı okuyun. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2026 Saat 22:33
Hocam kusura bakmayin cevabinizi anlamadim dediginiz yazınızi okudum ama bizim konu ile alakasini anlamadım affınıza sığınarak. 
  Ben Pseudomonas aeruginosa  ilgili yapacağımız başka test varmı diye sormuştum.Tam emin olmak için demistim.Sizin sözunüze itimatım tam ama benim kaygi bozuklugu (tedaviye basladım)durumu olduğu icin tekrar sordum.Tekrardan kusura bakmayın. Neden böyle sonuc çıktı anlamiyorum DÜZEN Labaratuar ına yaptırıyorum bi ton para verip sonuçta böyle çıkınca artik kime güveneceğimizi şaşırdim.
Sabrınız ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2026 Saat 10:02
Ben "üst üste Calpol verince test gerekir mi" diye anlamışım! 
Hayır, Pseudomonas için bir test gerekmez.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2026 Saat 11:32
Cok Tesekkur ederim hocam . 5 yildir sizi taniyorum ve bu süreçte 1 defa ates düşürucu verdim oda ağrısı olduğu icin. Sizden ögrendıgim icin ne atesi düsürürüm ne ıshal ve kusmayı . Iyiki varsınız. 
Sevdiklerinizle sağlıklı ve güzel günler dilerim  Kadir bey.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2026 Saat 14:25
Teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat