Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kakada kırmızı sıvı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=88725
Tarih: 10 Oca 2026 Saat 23:40

Konu: Kakada kırmızı sıvı
Mesajı Yazan: İlkerdeniz
Konu: Kakada kırmızı sıvı
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2026 Saat 22:59

Kadir Hocam Merhabalar,

Size bir arkadaşımın 5 yaşındaki kızı için yazıyorum.iki hafta önce Beta teşhisi sonrasi augmentin bitirmiş hemen 2 gun sonra influenza  + çıkınca enfulivir vermiş doktoru 2 3 gun hep karnim agriyor demiş..şuan ise kakası sıvı kan gibi kırmızı bişiler çıkmış. Görsel istemezsiniz diye eklemiyorum ancak elimde mevcut gerek görürseniz ekleyebilirim.regl dönemi kanı gibi sıvı bir kan hocam endişe ettik.

Bu mühim bir durum mudur hocam? Sizden ve sisteminizden bahsedince sormamı rica etti.Ben sizin sisteminizle ilerlemekteyim.Sizi anlatmak da emeklerinize karşılık borcumuzdur🙏🙏

Ek olarak kendi adıma da bir sorum olacak enfulivir i çevremdeki annelerden çok duymaktayım.Onunla ilgili fikirlernizi merak etmekteyim.kullanmalı mıyız?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2026 Saat 10:41
Türk doktorlarının en aptalca uydurması olan; "beta teşhisi", bu yaşta olmaz!! 
Olduğunda: 
1- Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası+ bazı hastalarda bulantı/kusma olur.
2- İlk Augmentin dozundan 12 saat sonra çocuk tamamen iyileşir.

Bunlardan biri dahi yoksa, sakın o teste inanmasınlar!
Enfluvir, çok matah bir ilaç değil. Gribin ilk 2 gün  içinde başlanırsa, hastalık süresini 2-3 gün kısaltır.  
Kanama için; bütün ilaçları kesip, takip edin. Devam ederse, göstermeniz gerekir.

Mesajı Yazan: İlkerdeniz
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2026 Saat 11:49
Çok teşekkür ederim hocam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat