Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kasik mamalari

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8929
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:56

Konu: kasik mamalari
Mesajı Yazan: meral75
Konu: kasik mamalari
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2008 Saat 19:50

merhaba anneler,

size birsey danismak istedim.. benim oglan 9 aylik olcak.. kasik mamasini 2-3 gündür pek yiyesi gelmiyor biraz yiyip birakiyo pesinden ekmek yada yaptigim yemekden verince yiyiyor kasik mamayi biraksam mi nezaman birakilir bilemedim yanlis yapmak istemedim yardimci olurmusunuz.. tesekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sedefk
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2008 Saat 21:08
merhaba meralciğim,

Walla benim ki de senin bebişin gibi kaşık maması sevmiyor, ben çoktan bıraktım..sana da tavsiye ederim..

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2008 Saat 15:55
cevap icin tesekkürler canim..Clownsenin bebisin kac aylik? mesela neler veriyosun? ben gaz yapmayan biseyler vereyim diye ugrasiyorum busefer pek bi secenek kalmiyo..

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2008 Saat 16:10

merhaba.

ben sadece tahıllı kasık mamasından kullanıyorum. sebze yemeklerini kendim hazırlıyorum. cok sıkısırsam kavanoz mamalarından alıyorum. gaz yapmayan biseyler veriyorum demissin bence yiyebilecegi herseyden ver sonra zorluk cekersin. 9 aylıksa muhtemelen emekliyordur yada hareket ediyordur gazını kendi cıkartabilir.

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 04:49
Meralciğim benimki de 9 aylık, 9 ayı da 1 hafta geçti. Ben soğan ve sarımsak bile veriyorum aynı anda çorbasına katıp, çiğ vermiyorum ama..hiçbirşey olmaz korkma gazını kendi çıkarıyor. Ve o tada da bayılıyor..Üzerine de bol bol su içiyor :)

-------------

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 09:41
benim oğlumda mamayla büyüdü ben de 9 aylıktan daha önce bıraktım kaşık mamalarını canım çünkü çok seviyordu özellikle tahıllı ve meyveli olanları o yüzden çorbalara zor geçiş yapmıştık çorbalara geçiş yapınca ben vermeyi bıraktım kaşık mamalarını çorbasından yesin diye ona özel kıymalı veya tavukulu ve içinde tümsebze ve bakliyatların bulunduğu çorba yapıyordum o yüzden artık gerek duymadım kaşık mamalarına ve 8 aylık olmadan bıraktım bence sende bırak çocuğun ne güzel yemeklerden yemek istiyormuş yesin herşeyi ver bedde soğanlı falan yapardım bişey olmuyor merak etme neyi yemek isterse ver damak tadı oluşsun çok güzel ....

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 10:28
canım benim oğlumda 9 aylık.ben hiç kaşık maması vermedim.dr da tavsiye etmedi.ben de hergün değişik çorbalar pişirip veriyorum.

-------------
[

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 16:52
Orjinalini yazan: sedefk sedefk Yazdı:

Meralciğim benimki de 9 aylık, 9 ayı da 1 hafta geçti. Ben soğan ve sarımsak bile veriyorum aynı anda çorbasına katıp, çiğ vermiyorum ama..hiçbirşey olmaz korkma gazını kendi çıkarıyor. Ve o tada da bayılıyor..Üzerine de bol bol su içiyor :)
6 ay boyunca cok gazi vardi baya zor bi dönemdi simdide ben tedirginim.. senin de dedigin gibi gündüz haraket ettikce cikariyo ama gece uyku bölünüyo diyemi aglayarak uyanip duruyo kucagimda gazini zor cikarip tekrar uyuyo.. her seyide tatsin istiyorum..

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 17:06
Canım kaşık maması vermen şart değil ki, yaptığın yemekten yemesi çok daha iyi Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 20:41
Orjinalini yazan: meral75 meral75 Yazdı:

Orjinalini yazan: sedefk sedefk Yazdı:

6 ay boyunca cok gazi vardi baya zor bi dönemdi simdide ben tedirginim.. senin de dedigin gibi gündüz haraket ettikce cikariyo ama gece uyku bölünüyo diyemi aglayarak uyanip duruyo kucagimda gazini zor cikarip tekrar uyuyo.. her seyide tatsin istiyorum..

Artık gazını kendi çıkarır büyüdü Meralciğim. Korkma hiç..6 aylıkken benimki de gazlıydı çok..ama şimdi çok şükür sorun olmuyor.

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 22:17
EVDE NE PİŞİYORSA ARTIK YEDİREBİLİRSİN NE KADAR TİTİZ DAVRANIRSAN O KADAR ÇOK GAZI OLUYOR WinkKAVONOZ MAMAYI HİÇ TATTIN MI ÇOK İĞRENÇ BİR TAT GERÇEKTENDE DeadHAKAN HİÇ YEMEDİ HAZIR MAMA ,YAPTIĞIN YEMEKLERE PAPATES KOY ONU EZİP BİRAZDA SUYUNDAN KOYUP YUMUŞATIP YEDİR BU ŞEKİLDE NORMAL YEMEKLERE DE DAHA RAHAT GEÇERWinkSONRA ÇOK ZOR OLUR NORMAL YEMEKLERE GEÇMEN PÜTÜRLÜ YEDİREMEZSİN CANIM Smile

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 22:38

yemek istemiyorsa boşa zorlama derim canım ben hergün evde onun yiyebileceği ne varsa hep kendim hazırlayıp verdim hiç kaşık maması vermedim sadece geceleri tahıllı karışık mama verirdim uyumasına yakın artık onuda sevmiyor bende zorlamıyorum

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 12:02
bende kavanoz mama vermedim.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 12:32
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

EVDE NE PİŞİYORSA ARTIK YEDİREBİLİRSİN NE KADAR TİTİZ DAVRANIRSAN O KADAR ÇOK GAZI OLUYOR WinkKAVONOZ MAMAYI HİÇ TATTIN MI ÇOK İĞRENÇ BİR TAT GERÇEKTENDE DeadHAKAN HİÇ YEMEDİ HAZIR MAMA ,YAPTIĞIN YEMEKLERE PAPATES KOY ONU EZİP BİRAZDA SUYUNDAN KOYUP YUMUŞATIP YEDİR BU ŞEKİLDE NORMAL YEMEKLERE DE DAHA RAHAT GEÇERWinkSONRA ÇOK ZOR OLUR NORMAL YEMEKLERE GEÇMEN PÜTÜRLÜ YEDİREMEZSİN CANIM Smile
Smilekavanoz mamalarini 2 haftadir biraktik diyebilirim ondan öncede dedigin gibi kendimize pisirdigim yemeklerden onun yiyebilcegini 6.aydan sonra verdim alissin diye simdi yiyoda ekmekle cigniyoda.. ama su tahilli mamalarida istemiyo uyumadan devam vermek istiyodum tok tutsun diye bide gaz i hala var .. öglen yedigini gündüz oynarken cikariyo aksam 1kere yemek verdiydim gaz yapiyo Unhappy

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 12:37
Orjinalini yazan: zeyno18 zeyno18 Yazdı:

yemek istemiyorsa boşa zorlama derim canım ben hergün evde onun yiyebileceği ne varsa hep kendim hazırlayıp verdim hiç kaşık maması vermedim sadece geceleri tahıllı karışık mama verirdim uyumasına yakın artık onuda sevmiyor bende zorlamıyorum

tabi zorlamamak lazim.. peki  canim tuzsuzmu verdin baharat kullandinmi tabi aci degilde mesale su tuzot var kullanilirmiki??

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2008 Saat 08:57
Orjinalini yazan: meral75 meral75 Yazdı:

Orjinalini yazan: zeyno18 zeyno18 Yazdı:

tabi zorlamamak lazim.. peki  canim tuzsuzmu verdin baharat kullandinmi tabi aci degilde mesale su tuzot var kullanilirmiki??

deniz kızı çok haklı o mamaların iğrenç bir tadı var
ben de hiç vermedim hep kendim evde yapıyorum bir yere gidrken de pişirdikleriimden yanıma alıyorum.ayrıca onların doğal olduğuna içnde vitamin ve mineral bulundurduğuna da inanmyorum

bir yaşına kadar baharat ve tuz kullanma  böbreklerini çok yorar.severse biraz kimyon kullanabiilirsin ( kimyon gaza iyi gelir )
bir de ben esmer ekmeğin içini yediriyorum.kolay gelsinSmile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2008 Saat 17:33
tahıllı mamalaya devam sutu yerine ben dun seftali rendeledim. bi guzel yedi tadına da baktım ben bile yiyebilirim :)
zararı olurmu bilmiyorum ama deneyim dedim bebişimde bi guzel yedi. bi zararı olurmu sizce olmaz diyorsanız sizde deneyin hem degisik bir tat bebeginiz icin hemde saglıklı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat