Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip aşısı influenza

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=90578
Tarih: 08 Şub 2026 Saat 14:03

Konu: Grip aşısı influenza
Mesajı Yazan: Nusya Ela
Konu: Grip aşısı influenza
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2026 Saat 23:30
Merhaba Kadir Bey  aşıyı vurulduğu halde influenza olanlar var grip aşısı influenza dan korumuyor mu yoksa hafif geçirmesini mi sağlıyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2026 Saat 09:59
Aşı KORUYOR! 
1- Her Grip, "İnfluenza Gribi" değildir.
2- Bu seneki Grip aşısı, geçen senelerdeki gibi 4 değil 3 virüs ihtiva ediyor. 2 İnfluenza A, 1 İnfluenza B.
Bunların haricindekileri geçirebilirsiniz.
3- Türkiye'de yapılan tahlillerin, son 10 seneden beri güvenirliği kalmadı! Her türlü dalavera dönüyor. 
O yüzden, siz sonuca, yani hastaya bakın. 
Aşınızı olun. Buna rağmen Grip olduğunuzda da sadece benim anlattıklarımı uygulayın. 

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2026 Saat 11:34
3 yıldır grip aşılarımızı oluyoruz. Oğlumda cuma günü başlayıp  geçmeyen yüksek ateş baş kas ağrısı yüzünden acile gittik . İğne vurdular ve bize influenza dendi ve influvir verdi. Kan test hiç birşey yapılmadı. Aşımızı vurulduğumuzu söyledik yine de olur dendi. İlk defa böyle inatçı ateş olunca bn bir gün  kullandım Ve  akşam 11 de ateş düşürücü vermiştim . Bir daha ateş çıkmadıbn  ateş düşürücünün etkisi ya da  influver işe yaradı diye düşündüm. Ama grip aşısı olduğu için aklıma da yatmadı. Size sormak istedim. influenza gibi kuru öksürük yok.  İlk gün bulantı oldu. Arada balgamlı öksürük var çok az. Boğazda balgam ve burun dolu  akıyor. . Coldmix buhar bütün dediklerinizi ilk günden yapıyorum.  Bugün kullanımımın ikinci günüydü influvir kesmelimiyim. Şimdiden teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2026 Saat 12:38
     " bize influenza dendi ve influvir verdi. Kan test hiç birşey yapılmadı"
Niye yapsın! Türk doktoru, her bi b.ku bilirler!Baktımı, virüsün cinsini bile söyler.
Ama dikkat edin, hiç Grip demezler!
Bunları çok da ciddiye almayın, gülün geçin.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2026 Saat 12:48
Çok sağolun Kadir Bey Enfluvir ' i yarıda kessem  sorun olur mu? Yüzü  solgun beyaz duruyor.  İlaç zarar vermiş olabilir mi?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat