Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

8.aylik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=90693
Tarih: 10 Şub 2026 Saat 20:59

Konu: 8.aylik
Mesajı Yazan: esmanurr
Konu: 8.aylik
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2026 Saat 13:55

**Hocam,**
Oğlum sekiz aylık. Yaklaşık bir hafta önce **burun akıntısı, hapşırık ve balgamlı öksürük** aynı anda başladı. O dönemde annemlerin evindeydim; ortam rutubetli olduğu için acaba buna mı bağlı diye düşündüm. Ancak bu durum yaklaşık **bir hafta boyunca devam etti**.

Her gün banyo yaptırmaya çalıştım, en azından **sıcak buhar alsın** diye. Ayrıca **serum fizyolojik** kullandım. Bu arada **eşim ve ben de benzer belirtiler yaşadık**, bu yüzden viral olabileceğini düşündüm. Hiçbirimizde ateş olmadı.bubarada emmemsi çok normal bıraksam hem mememde uyucak 

Yaklaşık **sekizinci günün gecesinde** oğlum daha **tıkalı ve balgamlı** gibiydi. Serum fizyolojik mi etkiledi bilmiyorum ama sanki burnundan sabaha kadar bir hırıltı tı geldi. Sabah fark ettim ki **nefes alıp verirken göğsü belirgin şekilde inip kalkıyordu**. Nefes sayısını ölçtüm, dakikada **45–50 civarındaydı**.

Bugün ise **hafif ateşi var gibi**, net değil ama **halsizlik** hissi var. Burnu ve boğazı doluymuş gibi, **burundan gelen bir hırıltı** da hissediyorum. Dikkat etmem gereken bir durum var mı? **Ciğerlerini dinletmem gerekir mi hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2026 Saat 20:35
Bugünden geriye yazdıklarımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat