Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaşında neler degişiyor..( yemek alışkanlığı )

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9135
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 16:26

Konu: 1 yaşında neler degişiyor..( yemek alışkanlığı )
Mesajı Yazan: şeyme
Konu: 1 yaşında neler degişiyor..( yemek alışkanlığı )
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 15:39
narkadaslar merhaba oglum 1 yasında .artık neler yapmalıyım.mesela süt hangisini vereyim..daha baska eler verebilirim tecrübelerinizi yazarmısınız...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 16:14
merhaba şeymecim;
sadece yemek anlamında ne yapmalıyım diye sordum yoksa fiziki,mental, dil gelişimi vs olarak da mı ne yapmalıyım diye sordun?

benim bebeğim 13 aylık, ben biraz yemek yedirme açısından başarısız durumdayım bebeğim uyanıkken çoğu şeyi yemeyi reddettiği için katı gıdalara çok geçemedik ama doktoruna danıştığımda artık 1 yaşında hemen hemen her şeyi yiyebilmeli dedi.

yani sizin sofradaki herşeyden çok tuzlu çok baharatlı çok salçalı ve yağlı olmadığı müddetçe her şeyi verebilirsin, sadece bal, domates, patlıcan gibi alerji olasılığı yüksek şeyleri yavaş yavaş miktar artırarak verirsen alerji olursa neyin yaptığını kolay takip edebilirsin.bir de bizim doktorumuz eğer anne sütü alıyorsa inek sütüne şimdilik gerek yok zaten anne sütü de alsa inek sütü de alsa 1 yaşından sonra çocuklara gündüz süt önermiyorum, diğer yemek çeşitlerini gündü yesinler gece yatarken süt içsinler demişti çünkü gündüz de süt içerse diğer gıdaları almaz demişti.inek sütü alerjisi yoksa testini yaptırdıysan uht sütlerden verebilirsin, ben çalıştığım için sağıp sütümü eve bırakıyorum, kayınvalidem de o sütü ılıtıp kahvatısına falan katıo ama eğer sütüm kalmadıysa evde inek sütü kullanıyoruz.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 18:16
Yemek konusunda bende çok çekiyorumConfusedkatı pütürlü problemim olmadı pek ama herşeyi yemiyo,çoğunlukla bişey yemiyo zatenCryşimdiki aklım olsaydı 1 yaşını beklemeden tatırırdım herşeyiConfused

Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 18:33
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Yemek konusunda bende çok çekiyorumConfusedkatı pütürlü problemim olmadı pek ama herşeyi yemiyo,çoğunlukla bişey yemiyo zatenCryşimdiki aklım olsaydı 1 yaşını beklemeden tatırırdım herşeyiConfused
bence de canım 1 yaşından önce tattırsaydım herşeyi bende şimdi zorluk çekmezdim.6-7 aylıkken herşeyi tattıran kocaman lokmalar veren akrabalarım var.çocuk şimdi herşeye ağzını açıyo.aman sağlıklı olsunda.biz yine doktorlarımızın izinden gidelim....SmileSmileSmile

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 18:40
artık sizin yediğiniz herşeyi yiyebilir canım sadece baharat ve tuza dikkat etWinkçocuk sütlerine de başlayabilirsin .eline çatal kaşık vermeye de başla bu şekilde senin yediremeğin yemekleri kendisinin keyifle yemeğe çalıştığını görüceksinWinkdomatesi 9 aylık olduğundan beri keyifle yiyor hakan çok şükür hiç bir zararını görmedik, genelde balkonda üstü çıplak yediriyorum temizlemesi de kolay oluyor sulu meyve ve sebze türlerini balkonda keyifle yemesine izin veriyorum hele karpuzuLOLLOLçok komikler yaaaaLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 18:40
Orjinalini yazan: şeyme şeyme Yazdı:

narkadaslar merhaba oglum 1 yasında .artık neler yapmalıyım.mesela süt hangisini vereyim..daha baska eler verebilirim tecrübelerinizi yazarmısınız...
merhabalar benim oğlumda 13 aylık.ben uht süte başladım çok seviyor.aynı zamanda çorbalara,yoğurta ve meyvelere devam ediyorum.akşam ne yemek varsa oğlumada vermeye çalışıyorum.patlıcan ve  bakla hariç.ayrıca kahvaltıda az miktarda bal tereyağ öneriyor doktorum.gece yatmadan pirinç unu maması veriyorum.sütü sevmezse içine azıcık nesquik koy.doktorumuz öyle demişti bize.çok şükür nesquiksiz içiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar canım.Clownsağlıklı günler...

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 18:49
aklıma geldi sabahları birde tereyağlı omlet yapıyorum bayılıyorSmile

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2008 Saat 02:08
benim oğlumda malesef yemeyen bi çocuk ve çok sıkıntı çekiyoruz ,meyve sebze sulu yemek asla ve asla yemiyo tek yediği şey pilav pilav pilavConfusedConfusedConfusedkahvaltıdada yoğurt,inanın bu kadar başka yok,bende pilavı çeşitlendirmeye çalışıyorum ,kıymalı falan yaparak,ve bunu tamamen geç ek gıdaya başladığım için böle olduğunu düşünüyorumki öyle,benim oğlum bir yaşındayken daha çiğnemeyi bile beceremiyorduConfusedbu yüzden bence ne vereceğinii değil,ne vermeyeceğini,araştır ,ve herşeyi eline vermeye çalış ,umarım sağlıklı biçocuk olur kuzun,kolay gelsin sanada cnmSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2008 Saat 02:27
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

eminecim bir yaşından önce sadace bal patlıcan ve tuz yasaktı bunlar harici herşeyi zaten serbestti .bence çocuklarımız iştah sorunu yasaklı şeyler olduğunu düşiünmüyorum . senin vermediğin şeyi bende vermedim bir yaşına  kadar ama zeynep hiç yemek seçmedi  sadace iştahsız bir çocuktu o kadar . şimdi çok şükür onuda hallettik sayılır. birde şöyle bir durum var zeynep   mevsimi olmadığı için  daha önce yemediği  şeylerle tanıştı  yeni tadına baktığı ve bakar bakmazda çok sevdiği şeyler var oldu bu yaz . mesela bir yaşından önce ilk ek besinlere geçtiğimde portakal suyu vermiştim ama  onu hiç sevmedi ama bu yaz meyvelerinin çoğunu yeni tattı hepsine bayıldı. aniiii dutt diyo şimdi dut bitti onun yerine böğürtlen yiyo LOLyani her çocuğun sevip sevmediği şeyler farklı yasaklarla alakası yok bence .
iştahsızlıkla alakalı promlemlerinde çoğunluğunun bizim yanlış davranlışlarımız yüzünden olduğunu düşünüyorum Confused

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2008 Saat 13:41
ne bilim 1 yaşından önce sofraya oturtuyodum ama onun yemeği ayrı oluyodu,bizimki salçalı baharatlı diye yedirmiyodum dr yedirme ağır gelir demiştiConfusedhoş zaten tatırıyodum yemiyoduyaConfusedama benal hanım herşeyi ver demişti çok çok ağır olmadıkça..mesela 6. ayından öncede çevremdekiler tatır herşeyi diyolardı ben verdirmiyodum,şimdi kaynanamlar yemeyince onları söylüyo hemen ''yedirmedin o zaman şimdide yemiyo''diyolarConfused

ben zuhale meyve yediremiyom eriyom eline hepsinden yemiyoConfusedsadece karpuzu yiyo başka bişiy istemiyoCryhiç zorlamıyom veriyom önüne yemekleri bende alıyorum oturuyorum ben yiyorumki oda yesin ama yok yemiyoConfusedama bazen çok güzel yiyo acıkıyo herhalde mutfağa götürüyo beni..off ne bilim ben bu konuda çok problem yaşadım..severek yediği bi yemeği ertesi gün yemiyo..mesela yeşil mercimeği çok yerdi şimdi yediremiyomConfusedönceden kahvaltıda herşeyden tatırabiliyodum şimdi mümkün değil yediremiyomCryCryCryzorlamıyorum ama bıraksan aç hayatını sürdürürCry

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2008 Saat 14:08
canım benim kızımda 15 aylık yaşına kadar ne vereceğimi şaşırıyodum kahvaltıda ama şuan herşeyi yiyebiliyor mesela kahvaltımız sıcaklarda alerji olmasın diye gün aşırı yumurta veriyorum  bazen kaynatıyorum bazen peynirli yada sade omlet şeklinde yapıyorum ekmeğinin bir kısmına bal sürüp veriyorum zeytin ile ekmek veriyorum ve pekmez veriyorum yani sofrada olan herşeyden az azda olsa mutlaka veriyorum hepsinden yesin diye şimdi kahvaltı öğünümüz çok iyi diğer öğünlerdede yine aynı biz ne yersek kızımada veriyorum  o yüzden sebze yemekleri sürekli yaparım çorba zaten sürekli olur bunların dışında tam bir meyva canavarıdır kızım yemek konusu böyle bunun dışında hareketleride çok farklılaşacaktır artık herşeyi anlıyorlar daha dikkatli olmalıyız çok taklitçi oluyolar Smile

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat