Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yardım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=91937
Tarih: 17 Mar 2026 Saat 00:09

Konu: Yardım
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Yardım
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 03:47
Hocam merhaba, 2 aylık bebeğimin dün gece geniz tıkandı. Sabah hafif öksürüğü vardı gün içinde ara ara öksürdü. Akşama doğru hafif ateşi oldu 37.8-38 arası. Hapşırık var ve burnunu çektiğimizde sarı renkli sümük geliyor. Anne sütü alıyor sadece emmede bi sıkıntı yok besleniyor. Rsv mi acaba hocam. Rsv ile normal grip arasındaki farkı nasıl anlayabiliriz? Hangi durumda hastaneye gitmeliyiz.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 03:50
Ben uyanık olduğu zamanlarda emziriyorum. Burnunu çekiyoruz ve serum fizyolojik ile hava makinasıyla hava yapıyoruz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 09:48
RSV, Türk doktorlarının sırf "Grip" dememek için suni olarak öne çıkarttıkları bir konudur.
Bunlara kulak asmayın. RSV ağır hastalık (zatürre) yapar. Ayrıca da Grip gibi; o kadar sık görülen bir hastalık
değildir. Gripliler, hasta-hasta sokaklarda dolaşarak, hastalığı büyük kitlelere bulaştırırlar, ama RSV ağır
hastalık yaptığı için hastalar evden çıkamazlar ve daha az kimselere bulaştırabilirler. 
Grip için anlattıklarımı mutlaka okuyun.
"Serum Fiz. ile hava vermek" Türk doktorlarının muhteşem uydurmalarından biridir!!! Serum fiz de "tuz" 
oranı; binde 9'dur! Bunu su haznesine koymak nasıl bir "geri-zekalı beyin ürünüdür" anlamak mümkün
 değildir. Yapacaksanız, su haznesine 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz koyun. O zaman etkili olur. 

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 11:03
Hocam ben havayı hava yolları nemli olsun diye yapıyorum. Gece ateşi 37.8-38 arası oynadı. Burnunu çektik sık sık tıkanmadı hiç çekince sarı renkte sümük geliyor. Akıntıdan dolayı öksürük ve öğürme oluyor. Ateşi sabaha karşı 36.5 düştü şuanda 37.2, emmesinde sıkıntı yok sık sık emziriyorum. Şuan işin evde bu şekilde süreci yönetiyorum ama ne olursa hastaneye gitmemiz gerekir hocam. Ateşi 38 olan 3 ay altı bebekleri bekletmeden doktora götürün diyor doktorlar evde süreci yönetmekle hata mı yapıyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 16:16
     "Ateşi 38 olan 3 ay altı bebekleri bekletmeden doktora götürün diyor doktorlar" 
Derler! Hala, bu asırda ateşin "zararlı" olabileceğini düşünüyorlar! 
Ateş zararlı değildir ve ateş düşürerek hiçbir hastalığı tedavi edemezsiniz. Önemli olan ateşi yapan hastalıktır!
Ateş olduğunda, sizin yapacağınız;
1- Diline bakın, dili pembe ise, Grip demektir, antibiyotik gerekmez, kendiniz halledin.
2- Dili pas tabakası ile kaplı ise; antibiyotik gerekir, reçete için doktora gidin.
3- Gene şüphede iseniz, "Kan Sayımı" patırın ve WBC (Lökosit) değerine bakın. 17 üstü ise, antibiyotik gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 18:00
Grip hocam dilinin arka kısmı beyaz öne doğru pembe , beyazdı zaten emzirdiğim için sütten dolayı oluyor siliyorum ıslak bezle tekrar oluyor beslendikten sonra.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2026 Saat 19:06
Gerek yok. Bir zararı olmaz. Öğürtüp, kusturabilirsin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat