Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kaşıntı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=92752
Tarih: 29 Mar 2026 Saat 09:45

Konu: Kaşıntı
Mesajı Yazan: Duygucn
Konu: Kaşıntı
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2026 Saat 00:19
Hocam merhaba
Yatalak alzheimer hastamız var. Hastamızda kaşıntı vardı, eve gelen hekimler ya da biz götürdüğümüzde cilt kuruluğuna bağlı demişlerdi. Sonra onunla ilgilenen ailemizin kadın üyelerinde kaşıntı başladı. Annem, teyzem, kuzenim, ben vs. Cildiye uzmanı ; annemde kan tahlili yaptı, bir sıkıntı olmadığını söyledi. İlaç ve krem reçete etti. Psikolojik olabilir dedi. Ama kaşıntı geçmedi. Teyzeme uyuz gibi görünmüyor ama yine de uyuz tedavisi uygulayalım diyip losyon verdi ama onun da geçmedi. Ben aile hekimine gittiğimde alerji ilacı reçete etti ama o da işe yaramadı. Bize hastamızdan bulaşan kaşıntı yapabilecek bir hastalık ne olabilir? Uyuz teşhisi için gece kaşıntı artması var mı diye soruyor buradaki hekimler. Gece uykuda bariz bir artış yok. Gün içinde de oluyor gece de ama uykudan uyandıracak bir kaşıntı yok. Vücutta döküntüm de yok benim. Birkaç haftadır kaşıntı olmasına rağmen eşime de bulaşmadı. Kollarda, koltuk altında ,karında ve üst bacakta yoğun kaşıntı ve kaşıntıya bağlı cilt morarmaları var. Sadece hasta bakımı yapanlarda var. Eşlere bulaşma yok. Ne olabilir? Ne tavsiye edersiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat