Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=92754
Tarih: 30 Mar 2026 Saat 01:17

Konu: Kendim için
Mesajı Yazan: Muallime
Konu: Kendim için
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2026 Saat 02:09
Hocam merhabalar size sormadan adım atmayan biri olarak sağ mememde 30* 10 mm  fibroadenom  15 yıldır mevcut takip ediliyor iyi huylu ince iğne biyopsi oldum 7 sine önce iyi çıktı fakat zaman zaman beni rahatsız etmeye başladı göğsümün şeklini bozmaya başladı psikolojik olarakta etkiliyor bizce aldırmalı mıyım? Aldırsam tekrarlar mı ve kanser riski var mıdır? ailede meme hariç kanserden ölen babam babaannem anneannem dedelerim  birdaha yaş 40 hamile kalırsam çocuk emzirirsem soru olur mu alınınca çünkü aldırırken çok doku kaybı olduğu için silikonda yaptırmak istiyorum sağ olun hocam şimdiden iyiki varsınız

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2026 Saat 10:35
1- Genetik durumunuz için: BRCA1 mutasyonu var mı diye bakılması gerekir.
2- Fibrokistik Hastalık için: Kafeinli içecekleri ve aşırı yağlı/tuzlu gıdaları azaltın.
3- Fibrokistik oluşumlar, kanser riskini arttırmazlar. 
4- Bunlar genelde; D vitamini uzun senelerdir düşük olanlarda daha sık görülürler.
D vitamini ölçtürüp, bana yazın.

Mesajı Yazan: Muallime
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2026 Saat 11:24
Tamam hocam çok teşekkür ediyorum ayrıca ankilozan spandolit hastasıyım ama hiç bir ilac kullanamıyorum yan etki yapıyor metotreksat vs gibi kortizonda almıyorum sadece yılda bir d vit ampül alıyordum hatta 13 yaş çocuğum eş anne hepsine de veriyorum onu da her yerde söylüyorum sizin yazılarınızdan önemini az çok bildiğim için büyürse alalım dediler ki 15 yılda büyüdü göğüs şeklimin bozulması dışında arada ağrı dışında  bir sıkıntım yok ama hem aldırıp hem silikon taktırmak istiyorum çocukta düşündüğüm için bilemiyorum vitamini ölçtürüp size sonucu yazarım hocam BRCA1 testi içinde direkt genetik bölümüne gitsem bakar mı hocam ona da baktırayım  sağ olun var olun

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2026 Saat 13:06
Bazı Laboratuvrlar bakar!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat