Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=93291
Tarih: 15 Nis 2026 Saat 13:20

Konu: Kendim için
Mesajı Yazan: kaytug
Konu: Kendim için
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2026 Saat 17:29
Merhaba hocam 37 yaşında bayanım. Diş eti cekilmem için doktora gittim. dis koklerimde çene kemigi erimesi varmış. Dişlerimde diş taşı çok var . Diş Doktoru benden D vitamini kalsiyum TSH gibi kan testlerini istedi. Dahiliyeye gittim verdim. 

D vitamini:25,2
Kalsiyum: 9,6 mg/dl
TSH : 1,616 U/L
Serbest T4 : 1,03ng/DL
Trigliserid:50mg/DL

Dahiliye doktoru degerlerin normal , d vitaminin de o kadar düşük değil dedi.bir de kalsitonin bakalım dedi. Hastane bu testi çalışıyorsa kan ver dedi. Hastane de çalışmiyormus dışarıya başka bir yere -20 derece koduyla yolluyormus. Benim her değerim normal iken yaptirmak istemiyorum bu testi..
Bana hafta da iki gün 1 adet d vitamini kapsul yazdi . D vit 3 10.000 ıu 30 yumuşak kabsul.

Bu değerlerle yaptırmama gerek var mı bu testi sizce 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2026 Saat 18:23
30 tanesi; 1 ampul Dvit3 eder. 
İstenen seviye: 50-100 arasıdır. Bu açiği bu miktarda D vitamini ile kapatmanız zor! 
İlacı bitirdikten sonra ölçüm yaptırıp bana sonucu yazın. 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2026 Saat 18:50
Anladım hocam. Bu açıği  kapsül ve günlük  güneşlenme ile kapatmaya çalışsam faydası olur mu? Önümüz yaz zaten. 15 hafta kullanicam (3 buçuk ay ). 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2026 Saat 20:54
Deneyin. tedavi bitince, D vitamini baktırıp, bana yazın.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2026 Saat 21:40
Tamam hocam . Bu değerde d vit yetersizliği diş kökü çene kemiğinde erime yapar mı.Bugun başladım d vitaminine 5 Mayıs ta diş randevum var o zamana kadar diş kökü çene kemiğinde bir toparlanma olur mu .D vitamininin faydası aylar sonra mi belli eder kendini.

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2026 Saat 09:26
Bu yaşta yapamaz. 
Diş taşları (pyorrhea) yapar.
Diş temizliğine dikkat edin. 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2026 Saat 10:31
Teşekkürler hocam.Kemik erimesi tüm dişlerde , 32 dişte değil de yarısında varmış .15,16 diş kökü kemiğinde. Troid değerlerim de normal. Acaba troidlerle ilgilimi diye düşündüm çünkü doktor kalsitonin testi istedi. Kalsitonin düşüklüğü  olsa tüm dişlerde erimenin olması gerekmez miydi. 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2026 Saat 12:43
Bakın, anlatıyorum!!
D vitamin eksikliği ve Tiroid hastalığı, sistemik hastalık olduğu için; "kemik erimesi" yapsa, bütün dişlerde
 olurdu. Sizdeki gibi sadece 2 dişte olması, "diş taşlarına" bağlıdır. 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2026 Saat 12:53
Anladim hocam sağolun.yukarda yazdığım testleri istedi ya diş doktoru o yüzden sormustum. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat