Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sac yolmak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9363
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:57

Konu: sac yolmak
Mesajı Yazan: meral75
Konu: sac yolmak
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2008 Saat 13:23

Merhaba Özlem hanim,

öncelikle bizlere cocuklarimizi büyütürken yardimci oldugunuz icin size cok tesekkür ederim.. oglum 10 aylik uyuyacagi zaman kucakta biberon emerek uyutabiliyorum bu arada ya kendi ya benim sacimi tutuyo arada cekip yoldugu oluyo bu normalmi?..bunun haricinde gündüzleride sacini cekip yoluyo ve ben biseye kizdigindami yada bisey istedigindemi yapiyo anliyamiyorum bu durum normalmi kendisene aci veren birseyi neden yapiyo anlamiyorum ne yapmam gerekiyo nasil biraktirabilirim..biraz uzun oldu kusura bakmayin ama bu durum beni cok üzüyo .. cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2008 Saat 18:01
çocukların özellikle ilk iki yılında gereksinimi olan tek şey sevgidir ve bunu ancak fiziksel temas yoluyla algılayabilirle. sözle sevgiyi algılayabilmek daha ileri yaşlarda gelişir. erişkin olduğumuzda dahi sevgiyi hissetmek için zaman zaman temas etmeye gereksinim duyarız. 10 aylık oğlunuz da size dokunarak sizi sevmeye ve sevgi gereksinimini karşılamaya çalışıyor ona bol bol dokunun doyasıya sarılın. sevgiyle şımarılmaz sevmenin fazlası olmaz disiplin kurallar sevgi oturduktan sonra 3lü yaşlardan sonra yavaş yavaş başlar

-------------
özlem

Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 23:01
öncelikle cok tesekkür ederim.. Özlem hanim 32 yasinda anne oldugum icin sevgimi doya doya gösteriyorum en cokda uykudan kalkdigi zaman kendini sevdiriyo sariliyo diger zamanlar hareketli ve etrafi kesfetmek le mesgul oldugundan az sevdiriyo.. bazen acaba cokmu daraltiyorum sevgimle dedigim oluyodu bu sorumda cevaplanmis oldu.. fakat bukadar sevgimi gösterdigim halde sacini yolmasi,acaba baska dikkat etmem gereken bisey varmi? disiplin 3 yas sonra yavas yavas baslar demissiniz ben sadece yapmicagi biseyde " Hayir" deyip ilgisini baska seye yönlendiriyorum..bazen hayir deyisim sert bi ses tonuyla oluyo o an yapmiyo birakiyo ama oda kiziyo gibi ses veriyo sac yolmasi bununla alakali olabilirmi? ve bu davranisim dogrumu ? yine uzun oldu kusura bakmayin..Embarrassed

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2008 Saat 13:38
hayırlarınıza tepki vermesi çok doğal ancak bu onun zara gördüğünü göstermez. dikkatini başka yere çekmekle de iyi yapıyorsunuz çocuğunuzda da siz de d bir sorun yok sadece endişeli olmayın mükemmel değil de elinden geleni yapan anne olmaya gayret edin ki ileride çocuğunuz size layık olmakla çok yorulmasın. keyfini çıkararak çocuğunuzu büyütün.

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat