Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Turuncu mukus

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=93840
Tarih: 13 May 2026 Saat 22:03

Konu: Turuncu mukus
Mesajı Yazan: Lnem
Konu: Turuncu mukus
Mesaj Tarihi: 05 May 2026 Saat 18:20
Hocam merhaba ben 25 yaşındayım nerdeyse iki aydır sol burun deliğim tıkalı gibi ve sümkürünce sadece o taraftan turuncu jöle kıvamında mukus geliyor 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 May 2026 Saat 10:38
Sol Maksiller sinüs içinde ödem ve mikroskopik kanama olmuş.
5 gün, günde 2 defa her 2 burun deliklerine 2'şer damla İliadin damla damlatın.
Damla yaparken, sırt üstü yatın ve başınız aşağı sarkar durumda olsun. Damla yaptıktan sonra 1-2 dakika
 o durumda bekleyin.
Akşamları yatmadan önce de, sıcak buhar (içine findık kadar Vicks atın) uygulayın.

Mesaj Tarihi: 07 May 2026 Saat 00:19
Sağolun hocam. Bir sorunum daha var hocam kendimle ilgili yaklaşık bir yıldır çenemin altında nohut kadar bir sertlik vardı önemsemedim ağrı sızı vs yok. Dün farkettim ki ensemde sol tarafta da o sertlikten çıkmış 

Mesaj Tarihi: 07 May 2026 Saat 10:06
Ellediğinizde, yer değiştiriyorlarsa; "Lenf bezleridir", kurcalamayın. Bir yerden mikrop kapmıştır. 
İlaç/ antibiyotik gerekmez. 
Üzeri kızarır veya ağrılı olursa, gösterin.

Mesaj Tarihi: 08 May 2026 Saat 02:26
Hareketsiz hocam yer değiştirmiyor çenemin altındaki bir yıldır var 

Mesaj Tarihi: 08 May 2026 Saat 09:35
Kötü bir şey olsa idi şimdiye kadar kokusu çıkardı. Diş çürüğünüz var mı? Varsa mutlaka bir Diş Hekimi
görsün.

Mesajı Yazan: NagihanKY
Mesaj Tarihi: 08 May 2026 Saat 12:52
Merhaba mesajınızı okuyunca paylaşmak istedim. Amcamında çenesinin altında bahsettiğiniz gibi bir şişlik vardı ağrısı falan olmadığı için önemsememiş hiç. Bir sene sonra kontrole gittiğinde maalesef kötü çıktı biyopsisi. Hatta sonuçlarını Kadir hocamıza da atıp sormuştum burdan. Tükürüz bezi tümörüymüş. Korkutmak için değil ama önlem amaçlı bilginiz olsun diye yazmak istedim.

Mesaj Tarihi: 08 May 2026 Saat 19:47
Eğer; diş problemi de yoksa, gösterilmesi gerekecek. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2026 Saat 00:00
Diş problemim yok hocam , peki tükürük bezi tümörü gibi bir şeyse kötü bir şey mi tedavisi var mı endişelendim açıkçası

Mesaj Tarihi: 09 May 2026 Saat 09:10
Değişir. Bu anlattıklarıma uyuyorsa, göstermeniz gerekir. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2026 Saat 20:37
Nagihan hanım merhaba, başka bir belirti var mıydı acaba tedavi süreci nasıldı biraz bilgi verir misiniz rica etsem endişelendim ister istemez

Mesaj Tarihi: 10 May 2026 Saat 15:03
Merhabalar. Söylediğim gibi korkutmak değildi amacım ama böyle durumlarda ertelememek gerekir. Tükürük bezi kanseri olduğunu öğrendiğinde hiç belirti yoktu sadece çene altında şişlik vardı ondan dolayı gitti testleri kötü çıkınca ameliyat oldu kitle alındı sonrasında bi süre kemoterapi aldı. Tedavisi güzel ilerledi temiz çıktı sonraki tüm testleri. Sigarayı falan bırakmıştı o süreçte. Ama amcam testleri temiz çıktıktan sonra hiç kendine dikkat etmedi çok fazla sigara içiyordu, çay sigara sürekli, yeme içme de hiç iyi değildi bir sene sonra bi gün kan kusmaya başladı sonra testlerinde maalesef tüm vücuda yayılmıştı ve akciğer kanserinden vefat etti. Ama dediğim gibi o kendine hiç dikkat etmedi. O zamanki doktoru da bu kadar hızlı dağılımın sigara kaynaklı olduğunu söyledi özellikle bazı kanser türleri sigaraya bağlı yayılmakta daha hızlı oluyormuş iyileştim düşüncesiyle çok fazla sigara içiyordu. Bu süreçte kendine iyi bakmak çok önemli oluyor yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor sağlıklı yaşamı. İnşallah siz böyle bir şeyle karşılaşmazsınız tabi ki ben sadece benzer bir durum olduğu için bilginiz olsun diye yazmak istedim. Çok geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 10 May 2026 Saat 20:35
Çok teşekkür ediyorum cevap verip ilgilendiğiniz için başınız sağolsun. 

Mesaj Tarihi: 10 May 2026 Saat 21:35
Rica ederim, sağolun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat